香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 洪福邨 » 新公屋 - 元朗 洪福邨
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...369...2040
支持鍵盤翻頁

回應 #3682 芬芬@.@

審完又冇屋俾我住,唉

分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #3680 23044

其實我都好好奇佢地點解會審咁多
依家新3上樓都貼近5年
到底房署係咁有信心可以清咁多號碼
定真係為審而審
等等等,有排等,幾時先上樓

新5 ,1239700   ,之前  1237500  , 前進2200個
b95x8 發表於 2015-01-15 00:11:22 原文

加油呀
好快到你啦
祝你早日上岸
派到記得報喜呀

回應 #3677 leokung

LEO, 我想問下你知唔知如果我媽媽依家已經到60歲啦, 即輪侯期間申請人年齡到達60歲,
咁對我地派屋會唔會快D呢? 如果會, 咁係房署會自動派快D俾我地, 定係我地要填紙話申請人已經60歲了?
其實如果咁做, 會唔會派唔到洪水橋? 定係反而派洪水橋機會更大?
新2 G1265XXX
2010年11月 藍卡
2013年4月審查(已PASS)
2015年3月派洪福邨-洪悅樓(已簽意向書), 等KEY中

請不要在這平台鬥氣
家在洪福..$$$$$$$$..心滿意足
住在洪盛..$$$$$$$$..食物豐盛
                ...樂在其中...      

派房1245400,前進300個,審查多左7700個
23044 發表於 2015-01-15 00:03:20 原文

好似得新3審查咁多,其他都冇審咁多,
吾通之後新3隊號碼少所以個NO.跳咁多嗎?
2010年11月單人申請
新3no.1295-98
15/1/2015 Step 2
23/10/2017 Step 3
24/10/2017 Step 4
27/10/17 收信
3/11/17 簽意向書

新5 ,1239700   ,之前  1237500  , 前進2200個
b95x8 發表於 2015-01-15 00:11:22 原文

咁好快到你了
2010年11月單人申請
新3no.1295-98
15/1/2015 Step 2
23/10/2017 Step 3
24/10/2017 Step 4
27/10/17 收信
3/11/17 簽意向書

yukikun929 發表於 2015-01-15 10:08:23 原文

唔係喎
之前睇返排左3年以上份表
3人家庭先係最多申請者喎

加油呀
好快到你啦
祝你早日上岸
派到記得報喜呀
csscsh12 發表於 2015-01-15 09:03:19 原文

thx,轉緊彎,未入直路,繼續等待同忍耐
永遠等待

yukikun929 發表於 2015-01-15 10:08:23 原文

3人家庭多,而且我條隊成年冇郁過,相比之下 ,3人家庭一定快過4,5人家庭
永遠等待

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...369...2040
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖