香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 美田邨 » 拆左灶臺好大鍋!收到房署警告信!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...38...83
支持鍵盤翻頁

回應  mouse00

請問是不是有行動不便長者, 可伸請改動某些屋內設備? 謝謝!
dingdong 發表於 2013-5-28 14:28:45

申請改動係人都得,提供理由出嚟,佢批准和同意就可以開工啦。或者聘請合資格嘅承辦商,佢地會去同辦事處溝通。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  mouse00

請問是不是有行動不便長者, 可伸請改動某些屋內設備? 謝謝!
dingdong 發表於 2013-5-28 14:28:45

若傷殘人士需要幫忙,可向房署申請,免費為其改裝家居。

最好笑係D裝修報價,全部都有報鏟牆重做,拆廚廁磚台重做嘅費用,合資格嘅承仔都係咁,咁辦事處係點管理承仔架?好有問題囉。

若傷殘人士需要幫忙,可向房署申請,免費為其改裝家居。
杜拉格斯 發表於 2013-5-28 14:36:11

房署邊有用?當然係揾承仔代辦,快速有效好多嘅啦。

房署邊有用?當然係揾承仔代辦,快速有效好多嘅啦。
ilearner 發表於 2013-5-28 14:39:59

你啱,就睇呢單野,

最好笑係D裝修報價,全部都有報鏟牆重做,拆廚廁磚台重做嘅費用,合資格嘅承仔都係咁,咁辦事處係點管理承...
ilearner 發表於 2013-5-28 14:38:51

所以我未話要一鍋熟

回應 291# qq512qq

無計啦...
市2
G12547XXX
Step1:21-11-2012
Step2:1月尾

[quote]我諗諗下,會唔會有陰謀論,
即是說因為現在收左信比人話佢拆左野既戶主,
不是用承建商既工程工司做裝修,
因...
熱刺 發表於 2013-5-27 18:18:11 [/quote

我都係咁諗

有問題就要解決,必須一視同仁。
杜拉格斯 發表於 2013-5-28 14:27:11

好多人好有米大攪架,咁咪令好多新戶主(90%)難過囉!!

好多人好有米大攪架,咁咪令好多新戶主(90%)難過囉!!
sum_summer 發表於 2013-5-28 15:42:09

呢方面唔理,我要將事實公開
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...38...83
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖