香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 裝修設計 » 有裝修及維修問題可以留問題給我(不承接任何工程)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...39...143
支持鍵盤翻頁

回應  Ethan_Cho
   想請問各位2~3人單位鋪地磚吾連磚約幾$$$???訂造衣櫃,地櫃,電視機櫃,廚房上下櫃,廁...
CPTP0045 發表於 2013-10-12 01:50:34

鋪地台連腳線, 包底料連鋪工, 唔包面料
預返萬2 - 萬4蚊, 如果你直接搵到泥水佬應該可以平o的
訂櫃個o的要視乎返你要o的造出黎櫃幾多呎(闊)
掣位一般500 - 550/位
可以參考下...
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾
分享 分享 讚好人數:0查看名單

請問自已鋪轇地板,約230呎,要幾多塊?約幾錢?有D唔使用轇水好唔好?幾錢?

已經買左膠地板,連人工錢,大約4千左右

回應 #1 Ethan_Cho

你好.請問無蓬地板.是否易有木蝨??如果舖地磚.是否找水泥師博會好d??會平d??通常幾錢??

我想問下,天花線同地脚線,搵人整,300尺屋,大約要幾錢?

請問自已鋪轇地板,約230呎,要幾多塊?約幾錢?有D唔使用轇水好唔好?幾錢?
herry817 發表於 2013-10-15 15:36:48

請你請清楚要鋪邊類膠地板, 長條還是方形?!
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾

我想問下,天花線同地脚線,搵人整,300尺屋,大約要幾錢?
hokying84211 發表於 2013-10-19 18:06:02

天花線多數是斷間計的
1般2房1廳, 淨系廳已經要4000
如果2房1廳做晒就已經要大約1萬銀
淨做地腳線, 你可以自己四地腳線, 搵師傳鋪, 同佢傾下點計法
濕聲野無一個確實的標準
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾

回應  Ethan_Cho
    你好.請問無蓬地板.是否易有木蝨??如果舖地磚.是否找水泥師博會好d??會平d??通常幾...
samma 發表於 2013-10-16 16:06:00

無縫地板是地板佬, 或鬥木佬做的
不易有木蝨...
鋪瓦仔當然搵泥水佬做
鋪瓦同鋪地板, 多數會系鋪瓦貴
現在出邊鋪地台瓦維起40 - 45/呎
鋪無地板, 9 - 15/呎
無樣都唔包面料
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾

已經買左膠地板,連人工錢,大約4千左右

hokying84211 發表於 2013-10-16 11:32:59

恭喜恭喜, 祝閣下可以盡快入住新居...
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾

最近好忙, 上來的次數可能會比較疏
另外, 再次重申, 不承接任何工程
有任問題可以在這問我
不要再PM我問價錢, 或叫我幫手做
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...39...143
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖