香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 洪福邨 » 倒垃圾撞正電梯繁忙時間
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...6
支持鍵盤翻頁

回应 #30 fion107

哦 明白

回應 #31 DannyTsang

分享 分享 讚好人數:0查看名單

有同感
G1252 新3

回应 #32 fion107

要多DD數據 每1清潔工人負責幾多座 佢地返工時間幾㸃至幾㸃 每座幾層或者幾多個垃圾桶
明冇?

我住洪昌
你地果座係咪都係晚晚6,7點倒垃圾
阻住晒部電梯
晚晚都係咁
我地個個等緊個個都鬧
有乜理由繁忙...
fion107 發表於 2016-04-11 07:41:02 原文

又真係幾慘既~不過我朋友住既地方,又係逢繁忙時間就收垃圾,好似食藥咁,2個鐘一次﹗返親屋企都覺得好煩﹗成日阻住哂﹗

回應 #33 686868686868

回應 #34 DannyTsang

但我只係住客
無數據
我只係希望唔好繁忙時間多人搭果時
Hold住部電梯
咁樣令住客好唔方便
我只係咁既意思
無其他既

回應  airi
    仲有,有人整電梯係當然
我意思都係講
部電梯咁新
都整得咁密
fion107 發表於 2016-04-11 21:21 原文

我意思係仲未入晒伙, 多人裝修.  運送物料. 物料咁重.  部LIFT當然會壞.  壞就要整, 檢查.  

唔係話新就唔會壞.  機器黎架, 咁操法. 乜機都壞啦.  你想人地壞唔整?  壞得密都冇計架.

回應  airi
    你梗係未睇清楚就打字
垃圾當然要倒啦
我意思係繁忙時間個個等電梯
一座咁多人住
未必一...
fion107 發表於 2016-04-11 21:19 原文

有問題應該向管理處反映點解係咁多人繁忙時間先倒垃圾HOLD LIFT,  垃圾與人爭LIFT, 混埋一堆.  
只係度呻.
有人投訴就自然改善.

回应 #37 fion107

由開始倒 倒完要幾個鐘係好重要 因為你話08:30開始 如工時要四個鐘 11:00回家又話㸃解阻住佢地回家煮飯
如晚上才做 請問有冇人願意做到凌晨00:00. 明冇 只係1座工時已經係咁情況 如工人要12小時內處理3座 請問是否要三工人分3座 只做08:30-12:30呢?
我痴的請大力插我

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖