香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市2人 » 明天見主任, 好驚呀
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

其實要著緊哥個應該係你自己,然後損失要再等多半年又miss哂新樓預派期的都係你自己…
大家只係意外你自己...
LittleTina 發表於 2016-11-08 10:55:32 原文

其實之前計就應該係過左新年後應該就到我既No.
不過前幾個月收到信問會唔會由擴2轉去市區, 但係屋企人全部都係住擴2呢邊既, 咁梗係唔轉啦 , 不過唔知關唔關事 , 係咪好多人轉左去市區? 所以我推算個時間都提前左
G-1294
2012/01 藍卡
2016/10 見主任 11月 被取消
2017/05 申請恢復 6月 S1 - 收到通知7月見主任 07/14 - S2 08/05 - S3 08/08 - S4 第一次配美林邨 08/14 簽約取匙美林邨
分享 分享 讚好人數:0查看名單

G1297xxx 擴2

早幾天見葵芳差館旁邊在建公屋,寫2017年底完工
G12926....2013-2轉新3,2015-2完成審查,2016-7轉市區3 人,10/27寄信轉擴3, 11/4 轉S4,11/17收信 竹泉樓中高層, 11/21簽意向書,開始等匙

總資產都一定會過額 定D  卽去銀行  錢過比男友  ok

唔係好明你的意思.__.
樓主應該未婚,同佢另一位家人排緊正常的2人隊~
LittleTina 發表於 2016-11-08 10:56:39 原文

之前聽過如果夫妻會比2-3人單位....父女果D或年老夫妻只會比1-2人
加油

其實之前計就應該係過左新年後應該就到我既No.
不過前幾個月收到信問會唔會由擴2轉去市區, 但係屋企人全部...
YanDy 發表於 2016-11-08 11:12:19 原文

有關係。

不過本來水泉澳4期同迎東應該都下年初或之前會預派哂,
而預派係一定去得到你地number,審查又一般再比派樓早dd,所以你之前計都預得太緊啦…
擴2 g1292-95(12年1月登記)
16年12月 第一次派水泉澳山泉樓
17年3月 簽約,自此以後淡出Cyclub
詳盡輪候歷程請參閱「自我介紹」
由於本論壇不支持google form, 山泉CY會員佔領計劃&四期預派報喜表就此完結, 不便之處, 敬請原諒

之前聽過如果夫妻會比2-3人單位....父女果D或年老夫妻只會比1-2人
koyi_y2 發表於 2016-11-08 11:53:14 原文

純粹傳聞/咁o岩。其實冇d咁ge事,都係電腦隨機。
由於本論壇不支持google form, 山泉CY會員佔領計劃&四期預派報喜表就此完結, 不便之處, 敬請原諒

樓主G12947都安排聽日見主任la bor…
我諗你G12940如果有時間都上去房署問問好d…
LittleTina 發表於 2016-11-08 09:45:08 原文

我剛剛打去問左,話21/11審查,但上網未見到,信又未收到,佢話審查組會聯絡返我
擴2 G12940xxx
審查21/11
S2 12/12
S3 19/12
S4 22/12
29/12收信派山泉

我剛剛打去問左,話21/11審查,但上網未見到,信又未收到,佢話審查組會聯絡返我
aaaaaaaaaaab 發表於 2016-11-08 13:07:53 原文

可能今晚會出ga啦~

我哥陣28號審都係早13日,去到15號先網上見日子。
雖然好似比同樣g1294的遲左個幾星期都有d怪怪地,不過依家知道出左日期都安心啦~

可能今晚會出ga啦~
我哥陣28號審都係早13日,去到15號先網上見日子。
雖然好似比同樣g1294的遲左個幾星...
LittleTina 發表於 2016-11-08 13:14:45 原文

多謝你,其實我懷疑佢miss左我,打返去先加返我上去
擴2 G12940xxx
審查21/11
S2 12/12
S3 19/12
S4 22/12
29/12收信派山泉

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖