香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » GM003072, 終於到9/2/2017 上午9:00揀樓
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

剩果d細過間公屋,無人會交公屋買.呢d垃圾單位起來做?
atvbatvb 發表於 2017-02-05 17:37:50 原文
家家有求 無話垃唔垃圾
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #19 Yim
打1823問過8號9號每日叫約300人。唔知點解啲數跳得咁快。。。
綠置居排普通家庭41xx

1323xxx 巿二共享頤年
4/7/16電話拒絕編配
30/8/16收信轉返s2
27/10/16網上轉s3
31/10/16網上轉s4
04/11/16派正達高層

可能中間有一些"家有長者"籌,佢地已經揀左。
我想問一問6号&7号有冇得揀樓呢?tks

回應 #33 Banyan
我有朋友長者排11xx.一搬家庭已去到24xx.佢收信8號揀樓。但長者派到6xx已經冇得玩。所以我唸呢幾日派果啲唔會係揀咗樓嘅長者。可能係好多人被DQ?正常6同7都應該有得揀。唔係點會去得咁快。
Btw ching你幾號no.?

回應  Banyan
我有朋友長者排11xx.一搬家庭已去到24xx.佢收信8號揀樓。但長者派到6xx已經冇得玩。所以我唸...
sdu 發表於 2017-02-06 08:39:35 原文

師兄你收到信揀未? 我前你少少39xx, 星期五揀

回應 #35 tiktik84
我未呀。打去問都話未有,估星期一上午。不過好大機會冇晒29x呎單位。搏下有冇啲二樓以上嘅。

回應  tiktik84
我未呀。打去問都話未有,估星期一上午。不過好大機會冇晒29x呎單位。搏下有冇啲二樓以上...
sdu 發表於 2017-02-06 08:56:28 原文
我反而覺得仲有,根本3人以上一定唔夠住 好少會揀咁細,29x 呎實際上230都無

回應 #37 tiktik84
承你貴言啦。祝大家都揀到心水樓。

回應 #33 Banyan

正路日日都會有人去揀。如果你想知清楚schedule (一日幾多人揀,咩號碼到咩號碼.....),可以打去1823問。

我反而覺得仲有,根本3人以上一定唔夠住 好少會揀咁細,29x 呎實際上230都無
tiktik84 發表於 2017-02-06 09:01:20 原文

29x係計埋啲牆,230房都間唔到

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖