香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 3月8日又一單躂訂
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

撻訂果D屋會點架?
lamyan885 發表於 2017-03-09 12:05:03 原文

可能下期再重抽重售。

melodychan2016 發表於 2017-03-10 10:07:05 原文

隱形富豪擁40幅地仍申請居屋 被判160小時服務令
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20170310&;s=6996647&a=56407374

尋日有報導話俾申請白表居屋時查到虛報,買左都要取消個交易。 唔知。。。有冇可能呢幾單都係咁呢?
有4單同一日取消同埋8號呢單時間相距咁少。。。 我諗都有呢個可能。

隱形富豪擁40幅地仍申請居屋 被判160小時服務令
;s=6996647&a=56407374
尋日有報導話俾申請白表居屋時...
samurai 發表於 2017-03-10 19:23:57 原文

似,咁多間,我都覺得啲人諗住房署唔會查有無其他物業

似,咁多間,我都覺得啲人諗住房署唔會查有無其他物業
melodychan2016 發表於 2017-03-10 23:19:21 原文

係囉,4 單同一日,冇理由咁巧合掛。
4個家庭咁啱同一日提出撤消交易? 我覺得係俾人查到虛報 “被撤消”居多。

係囉,4 單同一日,冇理由咁巧合掛。
4個家庭咁啱同一日提出撤消交易? 我覺得係俾人查到虛報 “被撤消”...
samurai 發表於 2017-03-11 11:26:55 原文

係,唔止隱瞞有物業,虛報婚姻狀況,也會被撤銷……

G1260-新4
收藍卡 08-2010
3-2015見主仼
5-2015 S2  12-10-2016派天水圍天瑞二邨  拒絕 第一次
20/3/2017 又派天水圍天華邨  拒絕  第二次
9/6/2017  派粉嶺嘉福邨 接受 但在未簽約前老爺過咗身,所以房署收回單位不當一次
19/10/2017 派欣田邨俊田樓中層 接受 第三次
25/10/2017  簽意向書  27/3/2018 簽約取匙

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖