香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市3人 » 主任打來……
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...9
支持鍵盤翻頁

g1286 新界四人
26.8.18s1
分享 分享 讚好人數:0查看名單

主任約見我話,有一份零存整付的資料,當時證明不到你由儲蓄戶口轉數去,我在約見主任之後,去圖書館Print...
Thomascyk 發表於 2017-07-11 09:36:02 原文

轉數去零存整付既數都睇,佢都睇得好指細wor ,同埋審當日唔係已經print左銀行結餘佢,佢又唔即時話唔清楚,要等兩個月先講,咁咪浪費左d時間。本帖最後由 heihei811 於 2017-07-11 09:59:48 編輯
G1316 新2
2012年10月藍咭
21 May 017 轉S1
28 June  2017審查
7 Aug 2017轉S2
17 Aug 收合格信 27 Oct 2017轉s3
2 Nov 2017 S4       7 Nov  2017 派欣田 綠田樓 中底層

回應  ahmok
   可以話俾現金交保險嗎?份保單上面有寫埋由邊個戶口過數甘清楚???
niky 發表於 2017-07-11 09:39:43 原文

邊度比錢交保險都有關係架咩,點解佢無問過我既
G1316 新2
2012年10月藍咭
2 Nov 2017 S4       7 Nov  2017 派欣田 綠田樓 中底層

市2     G1361XXX
2014年9月:申請 / 14年11月:藍卡 → 2021年7月中:擴2→市2
2021年7月尾:收審查信 / 8月9日:見主任→8月13日合格
2021年9月6日:首派油麗邨,卓麗樓(凶宅,唔計1次)→9月8日電話❌拒绝❌
2021年9月16日:S2 → 2021年12月29日:S4
2021年12月30日:海達邨,海盛樓~高高層~~~完美畢業~~~

回應 #25 zhxlkang

保險不是有錢人買更是平民買<<這句話系保險推銷員用左百幾年時間洗你腦啫.. 系價值觀的問題!

最重要系房署指標系唔系咁!你要申請佢野就要根佢指標! 佢會問你價值低都系要錢買! 點解你唔攞D錢買多包米呀?咁啫系有錢多左唔知點洗啦!!!所以家下就棃問你 ((點解釋))!!

我和全世界認同你都要過這關先得.
G1298....  新3
  2/2012   s1
  6/2014   s2
10/2017   s3
10/2017   s4
11/2017   意向書
31/3/2018     攞鎖匙

由攞藍咭到攞鎖匙,(不揀派乜都要)都要6年1個月。慢長的等待終於完成

回應 #33 heihei811

我當年審查冇問得甘詳細,只系見主任睇返當年份保險花紅計理入我份入息道
G1306 擴3
6/12藍卡
11/2017 收信派迎喜樓
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #30 niky
我提供既保單係無資料顯示係邊個供同邊個戶口,係主任自己塊保險公司check,連外婆個戶口號碼都話到比我聽
擴3,G1312, 3月20日S1…5月15日審查…
5月17日補文件…12/7轉S2…11月轉市3
3/9轉擴3,5/9轉s2,6/9轉s3..10/9s4派迎東
21/9轉拒絕,26/9轉s2...4/10s3...5/10s4
收信派碩門,感恩。

回應  niky
我提供既保單係無資料顯示係邊個供同邊個戶口,係主任自己塊保險公司check,連外婆個戶口號碼都...
ahmok 發表於 2017-07-11 11:41:33 原文

嘩!咁嚴格
G1316 新2
2012年10月藍咭

回應  heihei811
  我當年審查冇問得甘詳細,只系見主任睇返當年份保險花紅計理入我份入息道
niky 發表於 2017-07-11 11:06:36 原文

佢都無問我,個個審查標準不一
G1316 新2
2012年10月藍咭

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...9
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖