香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 搬入去之前想揾人除甲醛....大家覺得有用嗎?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

甲醛的釋放日期系3-15年
分享 分享 讚好人數:0查看名單

網上話而家d油無咩甲醛了^_^

安全起見,只需開窗,開風扇吹3日,種植物就更快(*^o^*)

回應 #29 hico

請問開窗是否就不用開空氣清新機?

網上話而家d油無咩甲醛了^_^

安全起見,只需開窗,開風扇吹3日,種植物就更快(*^o^*)
BB2017 發表於 2017-07-22 09:33:49 原文

除左油,家私都好多,尤其是度尺訂造的家俬,另外,唔好以為用E0板就真係0甲醛本帖最後由 april2015 於 2017-07-22 14:08:13 編輯

回應 #14 roomho987

如果你全屋都買淘寶産品   就幾時都入得去住  唔駛清甲醛  yes  因為清極都----
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #33 lamlamhappy
如果開窗咁就開埋抽氣扇,屋內有對流帶走室內廢氣而不斷從窗口補充室外既新鮮空氣,開左空氣清新機效果冇咩用因為淨化左室內d空氣又抽返出屋外!所以夜晚訓覺或打風落雨唔開窗就先用
分享 分享 讚好人數:2查看名單

除左油,家私都好多,尤其是度尺訂造的家俬,另外,唔好以為用E0板就真係0甲醛
april2015 發表於 2017-07-22 14:06:46 原文

原來係咁架。。。

回應  lamlamhappy
如果開窗咁就開埋抽氣扇,屋內有對流帶走室內廢氣而不斷從窗口補充室外既新鮮空氣,開...
hico 發表於 2017-07-22 15:50:32 原文

(*^o^*)

用開淘寶嘢應該唔會怕甲醛同唔會捨得比錢除甲醛。

回應  lamlamhappy
如果開窗咁就開埋抽氣扇,屋內有對流帶走室內廢氣而不斷從窗口補充室外既新鮮空氣,開...
hico 發表於 2017-07-22 15:50:32 原文
謝謝你。屋內只有洗手間有抽氣(浴室寶)。即要長開?請問開窗加開門,得嗎?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖