香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 觀塘區議員要求暫緩拆景泰苑對出的行車橋,拖延一個月先
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...9
支持鍵盤翻頁

回應 #28 ckh3111

好,thanks

話說,早兩日報咗維修,我無諗住留低鎖匙,管理處要留低鎖匙俾佢,否則很難約維修,兩日無人打來,我配咗條匙俾佢,唔便架,$10一條;佢亦有能諗住拖到我棟工裝修,唔洗整
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  ckh3111
好,thanks
話說,早兩日報咗維修,我無諗住留低鎖匙,管理處要留低鎖匙俾佢,否則很難約...
melodychan2016 發表於 2017-08-17 22:33:05 原文

唔使畀鎖匙佢,你話如果有人入屋,就call你就得。

回應 #33 ckh3111

我間屋暫時無嘢,我只俾咗鐵閘,無俾大門……

因為承仔有可能有晒每間的鎖匙,第時裝完修也要換鎖……本帖最後由 melodychan2016 於 2017-08-18 00:23:30 編輯

回應  ckh3111
因為承仔有可能有晒每間的鎖匙,第時裝完修...
melodychan2016 發表於 2017-08-18 00:16:26 原文

你應該畀大門,唔好畀鐵閘,大門換鎖易過鐵閘

回應  ckh3111
因為承仔有可能有晒每間的鎖匙,第時裝完修...
melodychan2016 發表於 2017-08-18 00:16:26 原文

今日放工搭地鐵由北角返鑽石山,好爽,四個字到鑽石山,行兩個幾字返到景泰苑,比「郊區」快超過一半時間。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #36 ckh3111

已喺景泰苑留宿?

回應 #35 ckh3111

我也擔心佢入去亂來,亂用廁所……

回應  ckh3111
已喺景泰苑留宿?
melodychan2016 發表於 2017-08-18 00:30:25 原文

無,在新蒲崗食埋飯搭車返「郊區」

回應  ckh3111
我也擔心佢入去亂來,亂用廁所……
melodychan2016 發表於 2017-08-18 00:31:33 原文

你自己有人在場會好啲。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...9
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖