香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 師父話層樓外牆其實未收哂水
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

拉屎拉尿
分享 分享 讚好人數:0查看名單

功夫唔夠就無賴

我想問大家有無老鼠尾出現,我近乎每個牆都係斜,無個櫃全貼
kitiya2000 發表於 2017-09-23 13:26:25 原文

我都有D牆身唔直,好彩修左口就無咁覺。。。
ynwa

咁有無睇佢係果d碰口牆身位有無落紙條或雞仔網,如果無遲d會裂得仲勁。
九毫子 發表於 2017-09-22 19:48:44 原文

遲D會係幾時...
ynwa

遲D會係幾時...
liverwai 發表於 2017-09-24 02:36:15 原文

秋風起,裂痕嚟

回應  kitiya2000
可否影相來看看?
melodychan2016 發表於 2017-09-23 16:23:42 原文

未影,後補

咩係老鼠尾
louischoi 發表於 2017-09-23 14:18:05 原文

斜身,未放櫃之前唔覺,放左個櫃埋去,就見櫃腳貼晒,但越上天花,個櫃頂就有條「那」出現

可能大家要放大張相至睇得清楚,上格床同牆明顯有那,重係越來越大,下格床就貼晒
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。

全剷應該唔會有出現呢個情況,如果有只係手工問題。
九毫子 發表於 2017-09-23 17:04:13 原文

我都相信批灰時,上厚下薄可以追平,但貼牆紙個位師傅我不願多提,佢令我學會自己如何動手去修動牆紙,對日後自我維修有好大幫助
至於老鼠尾問題,我接受到,但幾個不同類別既師傅都認為好常見不足為奇,佢地不約而同講我的不算太差,那裡那裡更嚴,所以我相信這是「正常」
而且如果唔係老鼠尾,我上格床頭個插頭會因爲做低左而癈左插唔到,現在有條「那」至插到

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖