香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 銀河苑 » 間格 裝修
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

多口講句﹐潮濕唔係更加唔好用磁磚牆咩?
唔好見廚廁係磁磚就用埋落廳房﹐潮濕水係由內而外﹐到時滴水仲攪...
500ML的可樂 發表於 2017-10-25 00:34:20 原文

如果你唔抽濕,用乜都無分別,一樣出水,而且近海,到時你就知the trouble coming!

如果你唔抽濕,用乜都無分別,一樣出水,而且近海,到時你就知the trouble coming!
doc147 發表於 2017-10-25 09:56:56 原文

梅窩有咁潮濕咩!住左咁多年都吾知道添

一房間隔,同銀河大致相同
wts33168 發表於 2017-10-24 12:09:11 原文

回應 #35 House66

我唔係住梅窩,不過4月潮濕時牆身地下都會出水我覺得唔關地點事,係同坐向有關,因為我屋企向南嘅,師兄介唔介意講下座向?
新3  G1410

銀河苑最細單位,
請問大家有冇諗好點間格?
例如;  間房, 擺電視, sofa, 餐臺
另外, 怕潮濕嗎? 大家又會...
Po_po 發表於 2017-10-24 01:41:40 原文

近海應該會濕氣重,重有帶鹽份海風令金屬嘅傢俱會容易生鏽.
沒有解決不到的問題,只是你有沒有心解決。
沒有不可說謊的理由,只是你繼續想被矇閉。

doc147 發表於 2017-10-25 09:56:56 原文

比得起錢可以用一種日本藻土做牆身可以防潮。
利申:我地買東南方向近山可能會無咁潮

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖