香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 新公屋單位大部份變綠置居 林太俾人鬧
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...13
支持鍵盤翻頁

公務員內部傳緊東涌迎東邨轉做綠置居。
chowpuii 發表於 2017-10-27 17:23:25 原文

全部都轉,唔使諗
市四 1290...........
11月1號  s3 ........
11月1號  s4.........
11月6號吃興民超級骨,拒絕
分享 分享 讚好人數:1查看名單

個問題係 嗰個人鬧政府 私樓太貴 好呀 咁而家變咗綠置居 平咗上樓 又畀人鬧
cytyy8888 發表於 2017-10-27 16:07:56 原文

通常鬧的是,申請緊公屋想住新樓的人!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

仲有一個人養六個係包括父母,可能你無哂父母或者你唔會養父母啦
sunlion02 發表於 2017-10-27 17:06:21 原文

新港人通常都會生好多! 我估他是說這些人!

通常鬧的是,申請緊公屋想住新樓的人!
Yywong 發表於 2017-10-27 17:24:07 原文

咁我讚囉,林鄭真係好啦,從此香港就可以公私樓一齊炒啦,齊齊發達,我可以交稅

新港人通常都會生好多! 我估他是說這些人!
Yywong 發表於 2017-10-27 17:25:52 原文

一個家庭二個小朋友好正常,只係唔鐘意下下講人老婆個西,又叫人食屎。  呢個社會邊個夠膽話唔使靠人

一個家庭二個小朋友好正常,只係唔鐘意下下講人老婆個西,又叫人食屎。  呢個社會邊個夠膽話唔使靠人
sunlion02 發表於 2017-10-27 17:27:51 原文

生兩個又有父母, 我諗可以兩人工作囉!不用1養6!
分享 分享 讚好人數:2查看名單

變綠置居好, 鼓勵人們 想住新樓要努力工作 ,向上流!

咁我讚囉,林鄭真係好啦,從此香港就可以公私樓一齊炒啦,齊齊發達,我可以交稅
sunlion02 發表於 2017-10-27 17:26:16 原文

大量出綠置居, 炒唔到好多啦, 很多人都有,何能炒高嚟賣!本帖最後由 Yywong 於 2017-10-27 18:19:31 編輯

生兩個又有父母, 我諗可以兩人工作囉!不用1養6!
Yywong 發表於 2017-10-27 17:30:38 原文

原因政府公屋個額太低,兩個做野會爆煲。你可能話可以搵出現金嘅工.咁講我不如話打劫,橫掂大家都犯法。另外就係香港人唔生,所以做就政府以香港人口老化為借口不停放新香港人落黎,所以居住問題唔係話有無本事,係政府有無心做。 政策一日唔變,永遠會將四十歲前香港人嘅生產力壓低本帖最後由 sunlion02 於 2017-10-27 18:14:18 編輯
分享 分享 讚好人數:3查看名單

大量出綠置居, 炒唔到好多啦, 很多人都有,何能炒高嚟買!
Yywong 發表於 2017-10-27 17:42:39 原文

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...13
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
十分抱歉!本帖子已被關閉。

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖