香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 【公屋封頂】綠置居隨時賣剩!落成單位仲多過富戶
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...11
支持鍵盤翻頁

回應  Roger5
    一直覺得呢份報紙係度敎壞人、成日以自己主觀的判斷當作事實
Terrylau520 發表於 2017-10-29 10:59:53 原文

所以我無話信佢,我會分析,但唔會偏激
市四 1290...........
11月1號  s3 ........
11月1號  s4.........
11月6號吃興民超級骨,拒絕
分享 分享 讚好人數:0查看名單

呢份報紙主旨系搞亂香港!大部分新聞都有大幅度偏頗
Roger5 發表於 2017-10-29 13:08:59 原文

唔係幫佢。不過無佢報導更多新聞無人會揚出黎。  而家你地咁諗係因為你生活緊係一個極度自由地方。 你試下返大陸或北韓,就會覺得資訊嘅可貴。如果仲唔明   簡單講你睇完高清電視就睇返以前大牛龜電視就知道 分別 呢兩個字差距有幾大
分享 分享 讚好人數:2查看名單

另外你中文比較差,人地寫只賣俾公屋富戶有錯?   如果你覺得錯即係你唔明人地表達乜野。 生果意思係綠置...
sunlion02 發表於 2017-10-29 15:16:00 原文

你的中文能力我唔覺會比我好,毒果話一直建最後可能會賣剩,咁系幾多年之後嘅事吖?五年?十年?還是一百年?但問題係而家先開始,毒果又點知幾時先有可能會賣剩吖? 遠離毒果,身心更安康!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

其實政府思路就系咁!有條新路,大家可以平心靜氣行下睇通唔通,如果一成不變,排公屋條龍越排越長。
Roger5 發表於 2017-10-29 13:13:01 原文

呢招叫塘水滾塘魚

你的中文能力我唔覺會比我好,毒果話一直建最後可能會賣剩,咁系幾多年之後嘅事吖?五年?十年?還是一百...
Roger5 發表於 2017-10-29 15:26:44 原文

你叻,你中文能力高到上天又點,分析能力低呢。 共慘黨最喜歡你呢種人。 只要吃得飽,乜都唔計較

唔係幫佢。不過無佢報導更多新聞無人會揚出黎。  而家你地咁諗係因為你生活緊係一個極度自由地方。 你試下...
sunlion02 發表於 2017-10-29 15:26:24 原文

毒果報導偏頗,放大假新聞叫自由吖?咁嘅自由餵狗吧!方向日報,國柱日報無新間吖,唔識上網睇yahoo吖?  遠離毒果,生活更安康!

其實我都贊成多點綠置居,等有少少能力的公屋人士就算買唔起居屋,都可以買綠置居,放返間公屋出來。
但當...
sheeta246810 發表於 2017-10-29 14:33:48 原文

本身以前私樓 居屋 公屋 三個階段好清晰 如果你覺得買唔起居屋可以買綠置居,咁有人同政府講我連綠置居都買唔起可唔可以再整個平少少啊?   咁樣政府要整幾多種類型先可以滿足到所有人願望

毒果報導偏頗,放大假新聞叫自由吖?咁嘅自由餵狗吧!方向日報,國柱日報無新間吖,唔識上網睇yahoo吖?  ...
Roger5 發表於 2017-10-29 15:37:04 原文

你去睇大公報啦,啱哂           回歸祖國做好黨員

毒果報導偏頗,放大假新聞叫自由吖?咁嘅自由餵狗吧!方向日報,國柱日報無新間吖,唔識上網睇yahoo吖?  ...
Roger5 發表於 2017-10-29 15:37:04 原文

其實你寫野嘅方式唔似本地人,是新來港人仕??

你叻,你中文能力高到上天又點,分析能力低呢。 共慘黨最喜歡你呢種人。 只要吃得飽,乜都唔計較
sunlion02 發表於 2017-10-29 15:33:10 原文

你分析能力高得去邊吖?好似癲狗咁,係又吠,唔係又伏吠。美國最鐘意你呢種港奸啦!唯恐香港唔亂!香蕉人!
分享 分享 讚好人數:2查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...11
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖