香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 景泰係幾近港鐵鑽石山站,將來早上返工時候更難坐港鐵
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...6
支持鍵盤翻頁

回應 #30 ckh3111

嘩,101及111實合併
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  ckh3111
嘩,101及111實合併
melodychan2016 發表於 2017-12-04 11:27:38 原文

唔會﹗101可能到時縮短,或者唔經新蒲崗、九龍城,改行啟德隧道,但巴士公司都唔想改行啟德隧道,因為非繁時唔夠客。

今日有人報料「郊區」936在中上環塞車,要一小時八個字先到銅鑼灣。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #32 ckh3111

吓,搭成兩粒鐘;你講起,我之前搭948X返金鐘,過咗上環,真係成日塞車;而家調轉,銅鑼灣去上環,暫時ok本帖最後由 melodychan2016 於 2017-12-04 12:28:29 編輯

回應 #32 ckh3111

我昨日去荃灣搞窗簾布,等42C返景泰,竟然36有車

回應  ckh3111
吓,搭成兩粒鐘;你講起,我之前搭948X返金鐘,過咗上環,真係成日塞車;而家調轉,銅鑼灣...
melodychan2016 發表於 2017-12-04 12:21:13 原文

根據你經驗,西隧過海由西營盤去銅鑼灣塞得勁啲,定係紅隧過海由銅鑼灣去上環塞得勁啲?

回應  ckh3111
我昨日去荃灣搞窗簾布,等42C返景泰,竟然36有車
melodychan2016 發表於 2017-12-04 12:29:12 原文

梗有車架,不過唔知幾時來啫

回應 #35 ckh3111

以隧道計,早上,紅隧塞過西隧

其實我前年返金鐘,西隧很少塞車,舊年開始,西隧入口開始塞,多車到去唔切,(因為越來越多車,尤其是私家車),上環至金鐘,很多時又塞

回應  ckh3111
以隧道計,早上,紅隧塞過西隧
其實我前年返金鐘,西隧很少塞車,舊年開始,西隧入口開...
melodychan2016 發表於 2017-12-04 14:53:01 原文

即係銅鑼灣去上環,隨時塞過上環去銅鑼灣?

回應 #38 ckh3111

不是,

早上,上環至銅鑼灣係很塞車

銅鑼灣至上環,暫時很暢通

回應  ckh3111
不是,
早上,上環至銅鑼灣係很塞車
銅鑼灣至上環,暫時很暢通
melodychan2016 發表於 2017-12-04 15:30:25 原文

即係你搭111/101都未有936咁惡劣

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖