香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 銀河苑 » 選擇供樓年期
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

thanks
分享 分享 讚好人數:1查看名單

希望十一月可以入伙
分享 分享 讚好人數:0查看名單

前者保留彈性,後者速戰速決,各有所長,視乎不同業主背景。最終需注意居屋要合法翻按難度極高!
分享 分享 讚好人數:2查看名單

多謝分享

借呢個位置講一講分享吓 …小弟有愚建
其實之前都係CYClub發表講嘅....
由於供樓係一個漫長計劃… 選擇供樓...
CWL147 發表於 2018-04-09 18:10:19 原文
可否给7成,按3成?可以吗?

可否给7成,按3成?可以吗?
cx1224331 發表於 2018-05-14 21:59:11 原文

當然可以,但貸款額太少的話,優惠會小D。。有D銀行低過一百萬貸未必會借…未來如果要翻按,首先要補地價先……否則好難再借貸。。'

當然可以,但貸款額太少的話,優惠會小D。。有D銀行低過一百萬貸未必會借…未來如果要翻按,首先要補地價...
CWL147 發表於 2018-05-14 23:27:44 原文
有人話呢,唔可以一次交太多囉。 房署會查你家底?係唔'系?有無過來人知?

有人話呢,唔可以一次交太多囉。 房署會查你家底?係唔'系?有無過來人知?
cx1224331 發表於 2018-05-15 09:06:20 原文

如果你係綠表申請人資產就冇限制
如果你係用白表 資格申請……
資產方面就有限制~若單人 個人資產 好似 85萬、 家庭170萬… 咁樣房屋署就會查你資格… 好可能已超出房署嘅申請資格本帖最後由 CWL147 於 2018-05-15 11:38:23 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖