香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 白田邨 » 白田個住戶數出咗喇!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...15
支持鍵盤翻頁

當然6月中...因為就到我..都清到G1278了....心慌慌
CC030 發表於 2018-05-15 21:33:49 原文
分享 分享 讚好人數:0查看名單

謝謝,多謝分享

我好想要啊。

好期待,心動中
市3-G13097xxxx(2012年7月藍卡)
蘇屋荷花樓(首派)
1/3 取匙   18/10 簽意向書   11/10 收信   
8/10(S4)    4/10  (S3)    11/5(S2)

好多變數,難估..
工作本來是為了生活,不要因為工作失去生活
分享 分享 讚好人數:1查看名單

以下圖片系總戶口,5系去蘇屋戶口...
差第13座未計!!
4人->373戶
5人->112戶.....未計13座
13座->810個人...
CC030 發表於 2018-05-15 20:41:47 原文

師姐 。有冇發覺自己入錯行了,定係行行咁掂? 好彩我地唔係同行,不然連飯碗都俾你搶埋。
我朋友係白田13座中層,佢岩同我講話,佢地果層好多戶唔搬蘇屋,果座都冇乜人搬,識嘅街坊都冇乜人搬。恭喜你,又離蘇屋近一步
另外,考慮4人單位時,係埋要計埋拆分戶呢,如6,7,8,9人單位都有部分拆俾4人單位的,我朋友就係7人,所以3,4拆開為兩戶。
G1261,市4,蘇屋,感恩。

以下圖片系總戶口,5系去蘇屋戶口...
差第13座未計!!
4人->373戶
5人->112戶.....未計13座
13座->810個人...
CC030 發表於 2018-05-15 20:41:47 原文

第一項,屋申請有80戶,戶籍問題超過100戶。呢個數唔會係拆分戶數呱?好龐大

計到咁绝, 完全唔提G1290,蘇屋輪唔到我啦
師姐,計埋我入去海盈到啦,唔該。
cheungshing01 發表於 2018-05-15 22:35:46 原文

G1290師姐要下回分解,搞掂佢嘅128先
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #36 Cheungmay2018

佢哋唔去蘇屋,想調遷去邊度?

回應  Cheungmay2018
佢哋唔去蘇屋,想調遷去邊度?
琳莎2046 發表於 2018-05-16 00:14:35 原文

會議第二頁有講,2019年與2020年分別有白田新樓落成,白田朋友同我講話D街坊可搬過去。我鄰居阿姐話,前日經過白田起緊樓果邊,空氣比蘇屋好太多了,但未知幾時起好,幾時派。我估計佢就係講2019,2020派嘅白田新樓。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...15
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖