香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 欣田邨 » 裝修公司本來今日交屋俾我哋,但依家都未裝修好
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...8
支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

請問各位搵首x設計裝修,手工如何?我都比左1000訂,以家1516都唔知點

我同你差不多。我同佢地講得很清楚。我租約到期。如果不如期完成裝修。我會在有關公司睡!
但,還有部份...
andyhosk1961 發表於 2018-07-10 21:36:21 原文

我到係租約到期,依家都唔知點算好?我仲有個小朋友,我話打包曬D野去佢公司擺.......

+1,我都係原本今日收,點知到而家連浴屏都未整好,我計過已經超過簽約時講嘅60-65日,準備會搵議員搞搞佢。...
cheukyan 發表於 2018-07-10 22:53:54 原文

但係唔止櫃未整好,係連其他野都未整好....搵議員有用?

多謝師兄提醒先,本來都打算搵佢的,因為FB佢最勤力出POST .不過最後落定選左第二間。好彩
分享 分享 讚好人數:2查看名單

嘥q氣。。。 大陸多多籍口。。。 我暈天花燈 浴屏 分別兩間唔同嘅公司運輸都係
問點解仲未到 兩個都不約...
大倫 發表於 2018-07-11 01:22:27 原文
冇錯,d物流吾識形容,遇到同你同類情況,激到狂閙佢。

請問各位搵首x設計裝修,手工如何?我都比左1000訂,以家1516都唔知點
rain666ken 發表於 2018-07-11 09:34:42 原文

我都係會展落左1千蚊訂, 但佢度完尺後反我價成2萬幾蚊...結果我要放棄用佢

我建議您做定2手準備, 搵定第2間做back up, 如果佢反你價都唔駛比佢一鑊橋起...
相信您搵第二間平唔止1千蚊...又唔駛好似呢個post 咁多師兄師姐勞氣...
計落應該仲有著數...

但係唔止櫃未整好,係連其他野都未整好....搵議員有用?
Rex1228 發表於 2018-07-11 09:44:10 原文

呢D裝修工程算係商業糾紛,議員都唔會理你啦
係搵都搵東方/蘋果記者仲好啦
試下係佢facebook 公開post 質問佢啦
如果佢地怕有公關災難,應該都會同你著緊D去跟

裝修公司有2個幾月時間點會唔足夠裝修,開頭果時10日先開2日工,其餘8日係無人影。最後拖到人地要入夥啦都沒搞點,看來好多搵哩間公司的人最後都係谷氣

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...8
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖