香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 房協資助出售房屋 » 翠鳴臺 » 律師樓回覆(20200609)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...7
支持鍵盤翻頁

回應  JJSTAR123

唔鍾意咪轉第二間律師行囉 好直接架??
體諒je 唔洗講到收樓有咩問題 唔可以出聲既
我...
marioak2008 發表於 2020-06-09 14:35:39 原文
律師樓最快今天寄信, 奇怪點解可以明天上去簽文件. (本票銀碼必須透過信件Black & white). 除非你是得到律師樓特別優待.......
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #29 Seek

其實本身係21年收樓 依家提早咗 我覺得push 房協係可以明白 不過律師都係收咗order 幾日 都做得好快所以等多兩日體諒下都唔過份

我剛剛都有call 唐小姐
唐小姐好盡力解答我既問題 亦都好有禮貌
發信日子如果唐小姐答得 我諗佢都會好樂意...
marioak2008 發表於 2020-06-09 11:44:40 原文
請問點解你今早問完唐小姐, 當時仲未知幾時. 但就可以係未收到信件情況下, 突然明天上去簽文件??你是得到唐小姐特別優待安排, 所以代律師樓發言嗎請問?? (正在跟唐小姐確認中)

回應 #31 Nihon

師兄 我都係收電話架

回應  Seek

其實本身係21年收樓 依家提早咗 我覺得push 房協係可以明白 不過律師都係收咗order 幾日 都做...
marioak2008 發表於 2020-06-09 15:10:04 原文
咁申請按揭係咪21年先申請?

我都係因為房協講可以4月收樓,3月就走去申請按揭
我好彩就申請到延期,但似乎唔係個個都咁好彩。
有D人係要從新審批,一從新審起碼3個星期,到時候人地邊到有錢找數?

一陣佢又話乜乜原因要到7月底先有得簽,
咁我就慘啦,又要再申請延期
就算到時成功延到,銀行個Sales佢講到明息口會變
如果唔係我使咁緊張?我等到22年都得啦,儲多幾年使費唔好?

By the way我頭先都講左認為律師樓係好有效率,不重覆了。本留言最後由 Seek 於 2020-06-09 15:22:38 編輯

回應 #36 Seek

明白 師兄 感受!??
師兄用邊間bank 做按揭?

回應  Seek

明白 師兄 感受!??
marioak2008 發表於 2020-06-09 15:26:09 原文
渣打

Not only me
marioak2008 發表於 2020-06-09 15:17:16 原文
我有睇到呀, 另一位, 星期五好合邏輯, 因為今天郵寄, 星期四收到, 所以約星期五上去好合理! 所以想同問閣下了解下,  係咪只需要收到電話通知有關幾張本票銀碼, 唔需要信件black & white, 就可以即時約簽? 如果係就真係方便好多喇!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  Seek

明白 師兄 感受!??
marioak2008 發表於 2020-06-09 15:26:09 原文
唔肯定閣下之前有無幫手聯絡各部門去跟進收樓件事, 但係請你知道, 你可以咁順利係明天收樓, 係呢個谷有不少人出力及花了不少心機去follow & push! 你可以唔出力, 但請你唔好高高在上地講風涼話訓示大家. 仲有其實今早我打電話去係想確認係咪如期明天寄信? 了解進度. 你可以睇返我個PO. 至於態度等等, I dont care, 我只想要進展&成果!!
分享 分享 讚好人數:4查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖