香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界3人 » 你的公屋申請目前在調查階段
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...7
支持鍵盤翻頁

母女嗎?二人?
wing0 發表於 2021-02-05 16:46:32 原文
3人
7.2014新2-G1354***>>>8.2019轉新3>>>2.2021轉S1>>>12.5.2021收審查信推咗>>>16.6.2021再收審查信>>>25.6.2021補文件>>>3.7.2021收合格審查信>>>28.10.2021轉S4>>>8.11.2021轉回S2>>>31.3.2022成功回巢>>>18.5.2022轉S4 >>>20.5.2022收信皇后>>>26.5.2022拒絕>>>7.6.2022顯示拒絕>>>16.6.2022轉S2>>>23.6.2022收拒信>>>29.6.2022轉S4>>>
分享 分享 讚好人數:1查看名單

3人
Crystal-B 發表於 2021-02-06 12:21:28 原文
希望3至5個月有信,審查希望唔洗太耐
2020年11月12日簽名入伙。

回應  chan0408

無乜印象…我張表都有10年 但記得審查當日我都係登入電子理材俾佢望幾多錢照寫落去,...
saku 發表於 2021-02-06 10:01:39 原文
當面有機會錯,再補簽名啦~
,記住簽名要少筆劃,快手簽 本留言最後由 wing0 於 2021-02-06 14:28:09 編輯
2020年11月12日簽名入伙。

我諗都未甘快收信...G1335-G1336 依家先審
Pcybabe 發表於 2021-02-05 14:16:11 原文
足足一年先審查?
新3,G1364xxx-1366xxx
2021年2月1日轉S1
面晤日期及時間 : 2021年07月14日
8月6日S2
12月10日S4
12月14日收信,皇順高層
分享 分享 讚好人數:0查看名單

足足一年先審查?
ngshingchun 發表於 2021-02-06 16:36:22 原文
甘又唔洗 皇后山準備大爆
新3, G1355-G1357
2014年由單人轉二人
2017年二人轉三人
2021.02.01 S1
2021.06.11 S2

甘又唔洗 皇后山準備大爆
Pcybabe 發表於 2021-02-06 17:52:48 原文
皇后山大爆,房屋處夠唔夠人手爆??
新3,G1364xxx-1366xxx
2021年2月1日轉S1
面晤日期及時間 : 2021年07月14日
8月6日S2
12月10日S4
12月14日收信,皇順高層

皇后山大爆,房屋處夠唔夠人手爆??
ngshingchun 發表於 2021-02-06 20:53:30 原文
希望過年後加快審查速度啦!
新4
11/21收信皇后山邨

希望過年後加快審查速度啦!
running 發表於 2021-02-06 22:26:51 原文
星期一打去問下. 發生乜事.. 點解咁奇怪 有火發洩唔到
G1344(新3), 20-9/30.( S1) ,21-3/10 (收信),3/18.(見主任),3/31(S2),8/27(S4),
8/28(蝴蝶蝶翎) ,8/30 拒絕,9/4 網上轉拒絕, 9/10.S2 10/21.S4 ~ 10/26 收信 . 11/3 簽意向. 正式畢業10/26 皇頤低層
1335-1338 (房協4XX百呎-- 朋友).. 13478(新4---朋友) 皇順高層..

星期一打去問下. 發生乜事.. 點解咁奇怪 有火發洩唔到
miss1314ps 發表於 2021-02-06 22:57:19 原文
我頭先諗會唔會係該樓主記錯左號碼,佢應該係單人轉家庭,號碼應該會提前㗎,會唔會其實佢係133幾
新4
11/21收信皇后山邨

我頭先諗會唔會係該樓主記錯左號碼,佢應該係單人轉家庭,號碼應該會提前㗎,會唔會其實佢係133幾
running 發表於 2021-02-06 23:22:56 原文
之前有個討友都話左新4有個都快審查
我問多兩問 佢先知房署更新左佢號碼
同個段時間號碼係相應,唔會令人不安

所以我先會講 會唔會係更新左個號碼又唔知
G1337都無收信 飛到去G1344-1346? 2014/4月?
2014/1 藍卡1344啦都?
我仲諗緊會唔會係因為我申請四人所以先咁...
G1344(新3), 20-9/30.( S1) ,21-3/10 (收信),3/18.(見主任),3/31(S2),8/27(S4),
8/28(蝴蝶蝶翎) ,8/30 拒絕,9/4 網上轉拒絕, 9/10.S2 10/21.S4 ~ 10/26 收信 . 11/3 簽意向. 正式畢業10/26 皇頤低層
1335-1338 (房協4XX百呎-- 朋友).. 13478(新4---朋友) 皇順高層..

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖