香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 有冇人廚房牆同我一樣情況?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

照計唔可以干涉人地幾時開冷氣, 點講呀
分享 分享 讚好人數:0查看名單

咁我可以點?
bbnbobo 發表於 2012-5-2 17:09:03

你可以去隔離問下佢地風口係咪向住幅墻吹,...話佢知你有咁既情況,睇下有冇得商量下..希望有改善,不過如佢唔啋你,你都冇計唯有自己諗辦法解決~

回應 26# bbnbobo

我張實況同阿姐講,但奇怪我未講完阿姐己經話佢個風向一定係向上所以你個地下一定濕(真係未聽過),阿姐話我唔係第一個發生,之後阿姐上樓同個戶主講,又之後阿姐同返我講原來佢個冷氣出風真係向上,後來佢改出風向下,但真係感恩今朝6:30起身睇下真係冇出水不過個地下真係好涼好冷(應該佢佪冷氣開得很大),我都希望你同我一樣可以順利又快快解決問題,己為你代禱

咁我可以點做呢? 因為出水得好緊要, 會一直流落地下形成水氹。
bbnbobo 發表於 2012-5-2 22:56:22

你試下同隔離屋傾傾, 如果吾得只有你自己諗辦法, 盡量保持空氣流通同降低溫度.
G1227 市2

我問過佢地, 初時又話無開冷氣, 到第二次見到問佢地係咪開好大, 話佢知我地果邊出晒水, 佢又話唔係.又話潮濕天氣....

你可以去隔離問下佢地風口係咪向住幅墻吹,...話佢知你有咁既情況,睇下有冇得商量下..希望有改善,不過如佢...
MaggieWong 發表於 2012-5-3 09:32:31

你係同樓下個管理員講 定係去管理處講架?

要唔要叫佢地上來睇下架?

回應  bbnbobo

我張實況同阿姐講,但奇怪我未講完阿姐己經話佢個風向一定係向上所以你個地下一定濕(...
choling11 發表於 2012-5-3 10:45:49

唯有試下啦。

你試下同隔離屋傾傾, 如果吾得只有你自己諗辦法, 盡量保持空氣流通同降低溫度.
小綿羊 發表於 2012-5-3 10:49:44

回應 36# bbnbobo

係同樓下管理員講,係阿姐主動話同我樓下講聲風向要向下,不過我都重有d擔心,今朝拖地(特定位置)冇乾,其他位置己經乾晒,因為(特定位置)做左個柜搬唔走,可能好快玩完,我祇搬來四個月啊!

我都只係住左個幾月咋!

回應  bbnbobo

係同樓下管理員講,係阿姐主動話同我樓下講聲風向要向下,不過我都重有d擔心,今朝拖地(...
choling11 發表於 2012-5-3 14:38:32

回應 39# bbnbobo

你廚房牆(出水牆)是否做左廚柜?如果唔係可否在地下放塊布吸水?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖