香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界2人 » 新2 S1
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...9
支持鍵盤翻頁

恭喜你
running 發表於 2021-11-11 10:01:39 原文
多謝師姐?要接你好運呢
G1405~G1406
順利割和,覓得和田寶玉
和田共存
分享 分享 讚好人數:1查看名單

你唔系新3咩?2+1啵。
chriszhenyb 發表於 2021-11-11 06:59:59 原文
審查配房跟2人,派既單位跟3人

但新2+1情況其實都好難睇下,尤其派蝴蝶同2人根同無分別本留言最後由 fortesting 於 2021-11-11 10:40:32 編輯
renemystina
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #28 月光天使

感觉有甘多新樓,应该会快滴
新2 G142…
2022年8月s2
2023年10月4號s4
11號预派富蝶

真係3000-5000個號碼咁上
照推算長者隊應該去到 1420-1425.
好快 哈哈
G1433-- 共享頤年 新2
2019年3月 藍卡
2021年12月11日 S1
2022年1月初見主任 1月尾轉S2
2022年6月中S4 派菁田

真係3000-5000個號碼咁上
照推算長者隊應該去到 1420-1425.
好快 哈哈
粒粒粟米杯 發表於 2021-11-11 10:42:38 原文
祝你快快上到樓。
2019年7月 登記>G14395xx (新2)
22年6月9日 轉S1
22年7月12日收信
22年7月19日審查
22年8月6日轉S2
23年11月30日轉S4

回應 #21 Katylo2323

我們同年同月
新2 G142…
2022年8月s2
2023年10月4號s4
11號预派富蝶

審查配房跟2人,派既單位跟3人
但新2+1情況其實都好難睇下,尤其派蝴蝶同2人根同無分別
fortesting 發表於 2021-11-11 10:39:41 原文
多謝師兄錫教如果新樓派3~4人單位是否概率較高?
因見4人申請也會派3~4人單位。都擔心自己會否派2~3人單位……
只要地區合適,新舊樓都會考慮接受,當然理解派樓靠彩數,是計不了。但都想參詳一下.謝謝師兄
G1405~G1406
順利割和,覓得和田寶玉
和田共存

望穿秋水……終於到我S1了吧?日日上尼睇,唔知以為我等派樓?
入到去呆望左足足3分鐘
終於唔係耐心...
KaiHei01 發表於 2021-11-11 00:46:25 原文
請問,你係正常隊?

多謝師兄錫教如果新樓派3~4人單位是否概率較高?
因見4人申請也會派3~4人單位。都擔心自己會否派2~3人...
KaiHei01 發表於 2021-11-11 10:54:47 原文
新樓多數3-4

有+1既情況派樓舊樓通常會派2-4(27-29平方),唔會2-3咁衰,記得有兩個2+1,一個派工字單位;一個派新和諧式單位

唯一注意2/3人隊元朗天水圍基本上機會極低本留言最後由 fortesting 於 2021-11-11 11:39:21 編輯
renemystina

我見大約3000至5000個號碼咁郁左。
KaiHei01 發表於 2021-11-11 09:55:09 原文
我當佢一個月轉5000個號碼,都仲有2-3個月先到我 。早幾個月好似見佢突然2-3星期轉咗萬幾個號碼。
G1406 3人 新界:17/6 S2
                         30/6 S4
                         5/7 收信和田邨極底層 ✅

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...9
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖