香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界4人 » 菁田邨邨名已經高高掛上?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...6
支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #31 sweetpopcorn

估計過年後,好多轉區來新界博派屯門54區
G1370,新4,2015年4月
2021年8月底擴3加BB變擴4,再轉新四,
10月5號S1,11月10號見主任,11月18號S2,2022年1月9號轉擴展,2月16號轉回新界,6月8號s4.6月13號收信,菁田邨

G1391,16年4月藍卡,擴2,目標:富蝶二期??

回應  sweetpopcorn

gmy9400 發表於 2021-11-30 13:48:53 原文
自然定律。邊區有新樓都有咁嘅情況。但至少皇后收納左一推號碼,都算有啲幫助。
而且皇后未來發展一定大變化過屯門。
54區地理上唔會有鐵路,長遠尼睇,皇后有一定嘅吸引力。54區只局限於54區。皇后發展潛力遠高於屯門。對於有小朋友嘅家庭,小朋友長大後交通應該方便過屯門。屯門未來人口增長,但交通配套亦有限,陸路經常塞車,鐵路又要靠接駁。呢啲已經係屯門既有問題,仲大量增加人口,個人就唔多睇好。但因生活圈,就無辦法。本留言最後由 KaiHei01 於 2021-11-30 14:09:12 編輯
G1405~G1406
順利割和,覓得和田寶玉
和田共存
分享 分享 讚好人數:5查看名單

回應  sweetpopcorn

gmy9400 發表於 2021-11-30 13:48:53 原文
咁驚?! 意思係擴展同市區轉曬新界黎要54區?本留言最後由 11Icecream 於 2021-11-30 14:33:19 編輯

新生開始,往下一個目標進發

下年我有無機會中菁田呢?
好期待.....
祝大家派心水!
Yanyuen 發表於 2021-11-30 08:02:29 原文
但係 54 區 4-5 人單位好似得好小,睇圖好多座每層都係得 1-2個大單位,仲要同 5人及轉區者共享,機會真係大的……。 皇后山又只係去到 1345 我自己都覺得無乜把握。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #30 KaiHei01

我估妳可能又睇唔倒我短訊啦。網站延遲,等下。
生如螻蟻當有鴻浩之志,命薄如紙應有不屈的心。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

咁驚?! 意思係擴展同市區轉曬新界黎要54區?
11Icecream 發表於 2021-11-30 14:32:57 原文
驚唔來。都無計。唉
生如螻蟻當有鴻浩之志,命薄如紙應有不屈的心。

回應  KaiHei01

我估妳可能又睇唔倒我短訊啦。網站延遲,等下。
chriszhenyb 發表於 2021-11-30 17:13:38 原文
的確,網絡延遲得太嚴重。我都覆左你,唔知你睇到幾多
G1405~G1406
順利割和,覓得和田寶玉
和田共存

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖