香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市1人 » 想問下分戶問題!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...6
支持鍵盤翻頁

我同佢有感情可言!
自從父親走埋!
佢一間唔開心唔合佢意就話自己係屋主!
要趕我走!個時我唔識比佢嚇到...
Gamepro 發表於 2021-12-17 13:51:09 原文
Game兄:
*佢呢啲咁嘅人,可以當佢透明,更加要篤眼篤鼻,阻住佢哋個地球轉!你只是在行使你嘅居住權。
*至於儲$也是要實行的事,單純為自己嘅未來,進可攻退可守,老子有$$$自然就有話事權。

翱翔天際⋯俯瞰人間⋯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我同佢有感情可言!
自從父親走埋!
佢一間唔開心唔合佢意就話自己係屋主!
要趕我走!個時我唔識比佢嚇到...
Gamepro 發表於 2021-12-17 13:51:09 原文
所以說  兄弟同襟  其利斷金。
谷友已經比了好方法去得出最大利害方式,

就是兄嫂一同申請公屋

望五年後可以他遷

這樣,問題就有解決的時間表了

屋邨異地     風月同天
分享 分享 讚好人數:0查看名單

Game兄:
*佢呢啲咁嘅人,可以當佢透明,更加要篤眼篤鼻,阻住佢哋個地球轉!你只是在行使你嘅居住權。
*...
飛faiyu772 發表於 2021-12-17 14:08:29 原文
篤眼篤鼻其實好累㗎

同佢地兩個冇感情可言!???
同丫哥一直唔岩!
佢老婆!拍左七、八年!見過廿次內
講既野!都冇四、五...
Gamepro 發表於 2021-12-17 13:54:31 原文
其實唔好鬥氣
好好傾一傾

陳述利害

呀嫂會企理個邊的,

始終三人之中,  最不習慣是你嫂嫂

佢..彩我都傻!?
絕對唔會
Gamepro 發表於 2021-12-17 13:55:55 原文
唯有靠自己?一齊住一定被迫走?
U02

篤眼篤鼻其實好累㗎
安居62 發表於 2021-12-17 16:10:21 原文
安兄:樓主本來住得好好哋,呀哥結婚,佢即時變成局外人,為咗自保都係被迫。況且佢晨早喺度住,呀嫂係後來才出現嘅人,排隊買嘢都要分先後次序。如果兄嫂肯大方啲當佢係自己人,又點會覺得篤眼篤鼻?肯定唔會攰!
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

安兄:樓主本來住得好好哋,呀哥結婚,佢即時變成局外人,為咗自保都係被迫。況且佢晨早喺度住,呀嫂係後...
飛faiyu772 發表於 2021-12-18 06:02:22 原文
飛兄:你的話當然有理,  亦是事實。
2男一女=嬲

幾啱都好,  都有相阻的一天

尤其呀弟會要阻住愛愛

唉!  飛兄 亦曾年少輕狂

沉隱之後,豈不知這種戇事

回想都會笑自己少不更事。

大家互相篤眼篤鼻到最後

就會上來發帖問

我一家人公屋審查資產超額
房署要收回公屋
各位大大,  可有方法?
怎麼辦

飛兄:你的話當然有理,  亦是事實。
2男一女=嬲
幾啱都好,  都有相阻的一天
尤其呀弟會要阻住愛愛
唉! ...
安居62 發表於 2021-12-18 08:28:16 原文
*安兄想知怎麼辦?行到嗰步自有分曉。
*假設樓主現階段仍未有能獨自遷出,趁這時間儲$係最好!
*至於嗰兩夫妻點過?
*其實呢位兄與嫂未婚之前,都預計會出現這局面,
*既然選擇了合體,自然可以適應,相處也是需要學習的。
**想鵲巢鳩佔?邊有咁容易!

翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

*安兄想知怎麼辦?行到嗰步自有分曉。
*假設樓主現階段仍未有能獨自遷出,趁這時間儲$係最好!
*至於嗰兩...
飛faiyu772 發表於 2021-12-18 12:12:40 原文
唔係鳩佔
飛兄,

係尋求方法, 在有時間表內

解決問題。

樓主懂上網問, 已比其兄成熟及實際。

所以,  不是叫樓主避走

但如果見到樓主誤了時間,

亦非你我所願見,

飛兄

唔係鳩佔
飛兄,
係尋求方法, 在有時間表內
解決問題。
樓主懂上網問, 已比其兄成熟及實際。
所...
安居62 發表於 2021-12-18 13:25:08 原文
理得佢鵲巢乜佔?一定要當事人,心甘情願才是最好
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖