香港公營房屋討論區
主頁 » 本港基建與民生 » 啟德發展計劃 » 啟德外貌新相
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...10
支持鍵盤翻頁

唔再發表,唔討論,你問其他會員.......
sum_summer 發表於 2012-10-29 21:13:24
分享 分享 讚好人數:0查看名單

糖 發表於 2012-10-29 21:26:30

sum_summer 發表於 2012-10-29 21:32:57
我見有咁pm又得唔得

我見有咁pm又得唔得
糖 發表於 2012-10-29 21:35:08

啟晴邨及德朗邨
物業管理服務合約 (合約編號:PM20120370)
現透過選擇性招標方式,招標承投上述物業管理服務合約。合約主要包括物業管理
及維修服務等。PM20120370 號合約所載的服務,預計於2013 年4 月開始,為期36 個
月。

招標章程及投標文件可於2012 年9 月14 日起向香港九龍何文田佛光街33 號香港
房屋委員會總部第一座5 樓服務支援小組索取

我見有咁pm又得唔得
糖 發表於 2012-10-29 21:35:08

http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=37592

啟晴同牛下建造方式完全不同,根本不能這樣比較

技術要求高。啟德1A項目大幅提高預製件的使用比例,創新地引入預製廚房/廁所、半預製樓面板、焊接鐵網等預製件,而且採用了太陽能發電系統、淤泥再利用技術。本帖最後由 FaFa@啟晴 於 2012-10-29 21:44:21 編輯

啟晴邨及德朗邨
物業管理服務合約 (合約編號:PM20120370)
現透過選擇性招標方式,招標承投上述物業管理服...
sum_summer 發表於 2012-10-29 21:41:16

唉,咁睇見就煩啦,明明啟晴邨應該早過德朗邨半年落成,但物業管理竟然同期

起好又點,仲有好多野要跟,外圍.行人道路.消防等等,況且外牆油漆都未完成,......哎呀,都叫自己唔討論,我真係多嘴.........

唉,咁睇見就煩啦,明明啟晴邨應該早過德朗邨半年落成,但物業管理竟然同期
糖 發表於 2012-10-29 21:50:44

就算比佢早d預派,等入伙都有排等.....我寜願房署派石尾,牛下貨尾.....有d人真係好鍾意啓徳,如果佢地聽到就快派,而放棄石尾,牛下.....本帖最後由 sum_summer 於 2012-10-29 22:04:14 編輯

起好又點,仲有好多野要跟,外圍.行人道路.消防等等,況且外牆油漆都未完成,......哎呀,都叫自己唔討論,我真係...
sum_summer 發表於 2012-10-29 21:53:33

乜呢d野唔係同期起架,大穫了

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...10
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖