香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 裝修設計 » 裝修預算
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...9
支持鍵盤翻頁

回應 26# Eisan

電話唔爛唔換,別人用蘋果,我用諾基亞十年前新款,商場減價看都唔看,除非唔冼錢!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 14# Eisan

我驚你上樓時,唔止俾三萬,我都担心自己,預算油墙
    鋪地,都唔知要多少錢,唔知用牆紙會貴幾多?

回應 24# Eisan
真係唔使食,我們用念力,二人入息限額真係絕,
我覺得政府真係不鼓勵我們搵多D錢,如果夫婦
二人出來打工,以現時工資計算,分分鐘爆,你
交5600,我多你900,你話大家係咪冇得頂!

回應  Eisan

我驚你上樓時,唔止俾三萬,我都担心自己,預算油墙
    鋪地,都唔知要多少錢,唔知用...
lomeion 發表於 2013-5-11 06:10:27

慢慢儲囉而家有4萬

回應  Eisan
真係唔使食,我們用念力,二人入息限額真係絕,
我覺得政府真係不鼓勵我們搵多D錢,如果夫婦
...
lomeion 發表於 2013-5-11 06:19:11

你住邊度有咁平?
成個單位?

回應 34# Eisan

俾個叻你,储到4萬,你小心裝修師父,擘大個口,
    點解你咁平租5600,係咪個D品味套房呀?

回應  Eisan

俾個叻你,储到4萬,你小心裝修師父,擘大個口,
    點解你咁平租5600,係咪個D品味套...
lomeion 發表於 2013-5-11 06:29:15

唔係喎, 係成個單位, 我租左6年啦
而家業主只係比我住到派到屋

回應 35# Eisan

按現在痴線的市場價,真係平,我住的單位實用面積
    231呎,同介屋差不多,起初5500租,如今年上唔到
    樓就真大煲,分分鐘陶三姑加到貼市價!所以我好驚,
    人工又冇加,加咗又驚過13750。

回應  Eisan

按現在痴線的市場價,真係平,我住的單位實用面積
    231呎,同介屋差不多,起初5500...
lomeion 發表於 2013-5-11 06:37:50

都係我個業主好人
如果唔係佢家姐想賣樓我有排住
我個單位市價8,500 囉

回應 37# Eisan

我業主唔知我申請公屋,我住廣島区,你边區?
   5600 今日,超平。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...9
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

"家居裝潢"分區有更多裝修資訊! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖