香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 怡明邨 » 2人擴展,有冇機會派怡明,已見官,預七月中有信通知合格
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...6
支持鍵盤翻頁

回應 #29 lovejoeymsh

加上上年擴展並唔係咩派樓潮囉,市區至係,上年擴展新樓得好小數量,我諗,你先應該爬下文本帖最後由 Donyau 於 2014-07-03 22:44:36 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

根據會員分享應該有心理準備, 完成審查都要等一段時間!

朋友,審查左算不得什麼,可以等成年幾兩年先派第一次。派樓快慢視乎當時供應,多唔多人轉區都會有影響,即使你講左number我地都只係可以幫你估算,何況你唔講number.....
(你講審查日期代表性也不大,因為可能係轉區/上訴…輪候number一早已超過派樓number...你淨講審查日期我地都好難答你)
擴2 g1292-95(12年1月登記)
16年12月 第一次派水泉澳山泉樓
17年3月 簽約,自此以後淡出Cyclub
詳盡輪候歷程請參閱「自我介紹」
由於本論壇不支持google form, 山泉CY會員佔領計劃&四期預派報喜表就此完結, 不便之處, 敬請原諒
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  lovejoeymsh
但擴 2 應該好充足,因為水泉奧
Donyau 發表於 2014-07-03 16:23:12 原文

好充足又點?而家個環境已經同你一年前派樓唔同曬,二人起碼三年半先有第一次,你留意下呢度既人簽名檔,你朋友仲要係1轉2,會扣時間,而家先派到11年既申請,你預出年啦本帖最後由 kathyeung 於 2014-07-04 00:59:51 編輯

真正爬文係你,曾經有post係講擴展派樓走勢,由你既豐和到美田到石歡,no去得好快,你想幫你朋友,呢度好多人會樂意答你,但唔好攞自己個時派樓標準去衡量囉本帖最後由 kathyeung 於 2014-07-04 01:09:53 編輯

no no. no answer
知足常樂,感欣認識一班好好既左鄰右里。。

回應 #31 Donyau

呀樓主 你咁了解上黎問咩?好心答你你又活在自己幻想中,你2年幾上樓我地而家3年都未派一次,你心中有答案就咪鬼問人啦!
擴 2 G1288XXX  藍卡日期:11年11月
STEP 1: 13年9月17,審查11月13 STEP 2: 13年12月3
STEP 3: 16年8月11日  STEP 4: 16年8月13日
水泉澳 映泉
2013 特快 P17xxx,  2014 特快 P132xx,  
2015 特快 P92xx, 2016 特快 P53xx

笑死人咩 兩座 豐和都到五百幾2-3單位,水泉係五棟呀,先得6百幾。叫你朋友慢慢等啦
擴 2 G1288XXX  藍卡日期:11年11月
STEP 1: 13年9月17,審查11月13 STEP 2: 13年12月3
STEP 3: 16年8月11日  STEP 4: 16年8月13日
水泉澳 映泉
2013 特快 P17xxx,  2014 特快 P132xx,  
2015 特快 P92xx, 2016 特快 P53xx

回應 #37 lovejoeymsh

我由頭到尾都唔係問你時間囉,唔該留意問題重點,既然你認為你古計既時間比我準確,咁未答番大約果個時間派咩樓未得囉,答我等幾耐做咩呢?本帖最後由 Donyau 於 2014-07-04 08:53:45 編輯

回應 #38 lovejoeymsh

笑死人果個唔知係邊個呢,有人話單一新樓過千個2-3人單位囉,仲有,豐和係3 坐,唔係兩坐囉,唔該睇清楚先好回啦

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請求怡明會員分享裝修手冊及尺寸平面圖 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖