香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 興趣坊 » 烹飪 » 初試牛刀
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

你兩個絕配啦,都咁奄尖~
如果有人識煮我食,...就好啦
MaggieWong 發表於 2014-08-06 11:03:27 原文

有人係識煮,但煮唔煮又係另一個問題。

有人係識煮,但煮唔煮又係另一個問題。
55 發表於 2014-08-06 11:08:56 原文

分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #31 55

其實煮餸係一種樂趣,如果好睇好食更有成功感.大熱天時間中整餐無妨,一日幾餐就......所以好配服kitmak.
寶劍鋒從磨礪出
梅花香自苦寒來
一勤天下無難事
全民護港憑良知
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應  55
其實煮餸係一種樂趣,如果好睇好食更有成功感.大熱天時間中整餐無妨,一日幾餐就......所以好配服...
cwc 發表於 2014-08-06 11:22:58 原文

同意煮飯係樂趣,但如果又要返工就未必會煮得甘精細。
其實我都好懶,仔仔唔係屋企得我一個人我就一定唔會煮。

回應 #30 wsip888

開邊蒸4-6兩最正,大隻上湯焗或沙律較佳.芝士碎焗遮晒又搶味係中菜佬揾笨之作.最主要仲係平,奶露臣街160/斤,6隻3-4兩220.
寶劍鋒從磨礪出
梅花香自苦寒來
一勤天下無難事
全民護港憑良知

回應 #34 55

一個人少料好難煮,多隔夜無咁好食又浪費.
寶劍鋒從磨礪出
梅花香自苦寒來
一勤天下無難事
全民護港憑良知

回應  55
一個人少料好難煮,多隔夜無咁好食又浪費.
cwc 發表於 2014-08-06 11:38:47 原文

一個人唔會煮丫

老虎滿意嗎?

回應 #38 kiss

評語:強差人意,再接再勵.
寶劍鋒從磨礪出
梅花香自苦寒來
一勤天下無難事
全民護港憑良知

回應  c7
洗碗就唔洗,最多執枱啫.
cwc 發表於 2014-08-06 10:49:40 原文

有食力wo!我連碗都唔洗執
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖