香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 祥龍圍邨 » 更正:pxxw,家居搬遷費 475..上網 680
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...6
支持鍵盤翻頁

或者妳只喺搬而唔喺咳, 我試過交咳單去佢哋門市, 睇住佢幫我水癈事咗出去(理應癈咗去HQ)
但過咗差唔多一個...
chanster 發表於 2015-04-01 06:45:51 原文

香x寬頻在旺角柏裕嘅客戶服務中心已經執左好耐,之前要取消合約好唔方便,我去左油塘大本營果間門市攪。其實旺角果間真係好方便,可惜執左
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應我問左.未確定..未拎匙  hkchu21
曾annie0313 發表於 2015-04-01 18:20:27 原文

原來未取匙,明白了。不如你加約,加約通常都會免搬遷費,仲可能有嘢送,盡你所能R多d贈品返來
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我依家用緊HKxx寬頻上網100MB + 固網電話 + 室外流動WiFi + IDD(每月200公鐘免費)套餐。舊plan尋日屆期,新plan每月HK$145(簽3年約),今日生效。包括1次免費搬遷,因為我派咗水泉澳樂泉樓下半年需要搬屋。係咪好抵? 本帖最後由 cationic 於 2015-04-01 18:31:39 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我依家用緊HKxx寬頻上網100MB + 固網電話 + 室外流動WiFi + IDD(每月200公鐘免費)套餐。舊plan尋日屆期,...
cationic 發表於 2015-04-01 18:30:46 原文

個plan抵呀!但係水泉澳有hkxn覆蓋嗎?而家好似未有

香x寬頻在旺角柏裕嘅客戶服務中心已經執左好耐,之前要取消合約好唔方便,我去左油塘大本營果間門市攪。其...
hkchu21 發表於 2015-04-01 18:23:05 原文

冇錯, 喺兩年幾前的事, 所以我當時即刻叫晒親朋戚友一完約就去肥荀條仔噓, 200M 2年約冇囉嗦

回應 #21 曾annie0313

搬完後,跟番舊合約給月費,合約期滿再續約新月費。我之前pxxw用了五年,一直免搬遷費,今年約滿,又要簽新約,又不免搬遷費,仲要绑死兩年,月费200多,條件沒啥優惠。所以選擇終止合約。今次上樓再重新上台。pxxw一直還行,網絡比較稳定
G1209 新4 ~~~.25/12/2014派呈祥樓

個plan抵呀!但係水泉澳有hkxn覆蓋嗎?而家好似未有
hkchu21 發表於 2015-04-01 19:12:26 原文

而家當然未有,都仲未入伙。我最快要到6月中才可以攞鎖匙,仲要裝修1-2個月。快者都要等到8月入住。到時HKxx應該會覆蓋到水泉澳啦。冇理由3萬幾人嘅新屋邨HKxx會肯放棄唔爭。況且,萬一佢到時未嚟得切覆蓋,我都有理據去解約而唔需要賠償。佢哋啲sales好清楚講過嘅。

回应  ocean18
  打上台话要免搬屋费就ok!
estherwong45 发表於 2015-04-01 18:21:34 原文

Ok thx
市5~1205已審查,5/15 Pass
22/3 竹園北邨 30/3拒絕 16/4 s2
26/4 s3   9/5 s4 12/5 安達邨

回應 #38 ocean18

而家當然未有,都仲未入伙。我最快要到6月中才可以攞鎖匙,仲要裝修1-2個月。快者都要等到8月入住。到時HK...
cationic 發表於 2015-04-01 23:56:59 原文

無錯,到時如果水泉澳仲未有hkxn覆蓋,可以去踢約,仲唔洗俾任何賠償。
我之前一次過踢走2份合約,一份pxxw 200MB 和 hkxn 100MB,因為新屋無hkxn覆蓋和pxxw只能support 100MB。重新簽約安裝,仲有禮品送,考慮得過架!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖