香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 彩興苑 » 彩興揀樓報導區。。
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...42...123
支持鍵盤翻頁

回應 #409 angella

哦,原來係咁,明白。謝謝分享
分享 分享 讚好人數:0查看名單

B6/C11都400幾呎但係一房,除左門口大D,其他有咩分別?!
ruru0527 發表於 2017-08-27 09:50:22 原文

分別在大門口不是對正自己屋內既厠所門口和對正你單位對面鄰居既大門口囉!本帖最後由 angella 於 2017-08-27 09:59:55 編輯

回應 #412 angella

想多間房廳都好迫,b6大門要是開在櫥房位仲好D,呵~
哈囉~彩虹

回應  angella
    想多間房廳都好迫,b6大門要是開在櫥房位仲好D,呵~
ruru0527 發表於 2017-08-27 10:08:14 原文

如果諗住黑廳,一房系可以間到兩房,d房間出離都ok大架!但如果吾想黑廳,想房中房,就要梗起床板去諗啦!
系呀!B6系大門對厨房門,果边由廚房門口一直到大門口做一排大既長柜都幾好用架!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #414 angella

將房一開2,一個1385*2000,一個1500*2000,再加一個1500*500到頂的衣櫃

回應 #408 mn888

個人喜好...唔要大門對廁所..同埋覺得廚房太細可以改大DA3 一入屋已經有個玄關位
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  angella
將房一開2,一個1385*2000,一個1500*2000,再加一個1500*500到頂的衣櫃
律心寶寶 發表於 2017-08-27 11:41:01 原文

想請教師姐,我不想黑廳,會用一房開2房(但個房總長度只得125吋),同埋我諗住用柜間房,但系諗吾掂兩間房個房門点樣開?師姐有乜高見,請賜教一下 本帖最後由 angella 於 2017-08-27 13:04:27 編輯

分享 分享 讚好人數:3查看名單

回應  angella
   可參考
dennisyeungcy 發表於 2017-08-27 13:36:42 原文

謝謝師兄

你地留意番我地居屋間房大部份單位個總長度都只系得125吋!
公屋總長度系有133吋架!就系小左這8吋,所以系個房個開門位先系最頭痛

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...42...123
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖