香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界2人 » 終於到我收信喇
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...9
支持鍵盤翻頁

回應 #38 NeLsOn0516
你是比她遲8個月。如果,欣田在2017年6月前開派我估你等欣田都未必有機會。而新界區在2017年派完欣田後我還未看到新界區有新樓在興建中。我建議你早日轉擴展為妙。

楊經理,
   請問,新界在欣田之後會有那些新屋邨興建中或將會落成?而新界在2018年會有那些屋邨落成?而粉嶺前軍營(早前發現炸彈地盆)又會何時會落成?待覆!
Andy 。新3 G13007
分享 分享 讚好人數:0查看名單

樓上的懶到出汁,cy咁多料又唔搵,只識飯來張口
http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=110411
等等等,有排等,幾時先上樓

回應 #41 andyhosk1961

轉擴展我怕會去左東涌,加上擴展唔覺有咩樓會落成,再講擴展太多租者買樓,你想佢比舊樓你都難,仲有跟以下LINK擴展點快都唔會快得去邊吧,如果真系快到時先換隊
https://www.housingauthority.gov.hk/tc/flat-application/allocation-status/
本帖最後由 NeLsOn0516 於 2016-08-18 18:17:54 編輯本帖最後由 NeLsOn0516 於 2016-08-18 18:22:29 編輯
G1311xxx-x 新界2012.8
P011203 2016
S1 2017.05.26
S2 2017.07.27
S3 2017.10.19
S4 2017.10.21
已不記得等了多少個春天了

回應 #43 NeLsOn0516
據我所知(不知是否正確)水泉澳還未派完。因為鉛水事件今年派房時間可以會延到2017年。我個人認為你轉擴展上樓(新樓)機會比在新界大。至於你怕派東涌,而東涌環境新唔錯。在東涌去麗景(坐東涌線)都是大約30分鐘左右。而去旺角大約40分鐘左右。這是我個人意見。你自己想想考慮一下。

回應 #1 Cckm
G1293 市2
第3次派安泰邨高層

聽你之前話轉區想怏啲上樓,你號碼轉擴展,
都有機會派東涌,因睇你對東涌評價都好好,
因為東涌比欣田更快入伙,話唔定派到高層對
海景嘅單位添,可能環境比欣田更好,你都可
以考慮轉區博東涌呀
回應 #44 andyhosk1961 本帖最後由 Siuwing88 於 2016-08-18 22:32:22 編輯
G1278 新3
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #40 andyhosk1961

審果陣我問左佢架⋯仲帶埋醫生證明⋯佢刀系話無得揀指定果區 so sad
2012/2 收到藍卡
新2 12959xx 希望可以派北區 2016/8/13審查
2016/9/6派屯門友愛底層,拒絕 2016/9/8收信s4,次序倒轉政府真搞笑
2016/12/3收信⋯如願以償派番北區 2016/12/9等簽約攞鑰 2016/12/21簽約攞鑰了

回應  NeLsOn0516
據我所知(不知是否正確)水泉澳還未派完。因為鉛水事件今年派房時間可以會延到2017年。...
andyhosk1961 發表於 2016-08-18 21:00:58 原文

我返工是在中大,老家在馬鞍山,要由東涌返工返老家,都好像天南地北,返工好像要多很多時間呢還有擴展審查只是去到G12901XX,好難想像會爆SEED咁去,再講我唔一定要新樓,舊的我都要,冇咩要求本帖最後由 NeLsOn0516 於 2016-08-19 20:03:20 編輯
G1311xxx-x 新界2012.8
P011203 2016
S1 2017.05.26
S2 2017.07.27
S3 2017.10.19
S4 2017.10.21
已不記得等了多少個春天了

回應 #46 Siuwing88
對。東涌現時環境都算唔錯。如果,妳選擇擴展派到東涌都算唔錯選擇。而今日擴展3 G128 又有人派到水泉澳。而如果,你們等得到欣田(估計在2017年5月至6月開派,最怕就是等到派第三次都未派到欣田)你們等欣田亦無防。
我會在9月份轉去市區博一博看看是否可以派到近明愛醫院屋邨方便我日後在明愛覆診。而在2017年2月都未派到時才會由市區轉回新界區等欣田邨。因為,我對明愛附近屋邨很熟悉。我出生是在李鄭屋邨舊式H字形其中一個超細單位,而屋外還有供男人人小解地方,出世後住在李鄭屋泳池前身木屋區生活過幾年。以前保安道球場對面還是木屋區。而印象最深刻是在李鄭屋邨樓下看見有黑社會人用木樁(2隻手掌都未能包圍那條木樁)打一個男人 。而直到大約12嵗才搬入石籬邨。而蘇屋邨附近我留下不少腳印。

回應 #47 Cckm
哦!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...9
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖