香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 收樓後信箱是否即時生效?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...11
支持鍵盤翻頁

好,你喺郊區,應要速搬……
係,起隧道,由佢整到夠,已不影響我哋入伙……
melodychan2016 發表於 2017-07-03 08:34:45 原文

唔係住唔住郊區的問題,而係一面交租,一面供樓,好傷。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

唔係住唔住郊區的問題,而係一面交租,一面供樓,好傷。
ckh3111 發表於 2017-07-03 21:10:56 原文

咁又係,你郊區比較貴租,我荒島租便啲,遲兩星期都ok

我今朝book咗7月21日收匙,管理處話管理費由第15日開始計$$,我話ok la,其實計多兩日,八十幾蚊;我家姐問我可唔可以遲啲收匙,我講,我哥哥及阿嫂前日已幫手擇咗日收匙及搬屋;我心諗仲再遲,驚被房署咋型,同埋又要交管理費又要交荒島租,雖然唔係很多錢,費事晒錢……
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我今朝book咗7月21日收匙,管理處話管理費由第15日...
melodychan2016 發表於 2017-07-03 21:21:38 原文

終於定咗日子收樓

終於定咗日子收樓
ckh3111 發表於 2017-07-03 21:24:30 原文

係,唔想再遲……

凌晨又有怪事,我間房兩點開冷氣,兩點幾未瞓,等手機充晒電才瞓,我冷氣喉用膠紙痴住,聽到很大膠紙聲,咁夜有聲,唔知係咪乜乜……咪無理,平時天亮我無乜望條喉,今朝望一望就望到冷氣喉咁怪,爬上去望,原來又被樓上扯甩咗,荒島公屋真係很多賤人……

昨晚落雨,佢唔關窗,地板實濕,又以為我開冷氣……

我心諗我就搬,第日翻新,有排拆嘢,嘈吓啲賤人就啱……本帖最後由 melodychan2016 於 2017-07-04 10:42:25 編輯

我今朝book咗7月21日收匙,管理處話管理費由第15日...
melodychan2016 發表於 2017-07-03 21:21:38 原文

請問你是邊日選樓的呢

請問你是邊日選樓的呢
kitiya2000 發表於 2017-07-04 13:34:52 原文

我係排家長隊,頭幾日揀樓……

我係排家長隊,頭幾日揀樓……
melodychan2016 發表於 2017-07-04 13:47:16 原文

我只係一般家庭,唔知重要等多久

我只係一般家庭,唔知重要等多久
kitiya2000 發表於 2017-07-04 14:27:22 原文

都快,房署應陸續出梗信

你可以打去問吓房署,幾時有信……

都快,房署應陸續出梗信
你可以打去問吓房署,幾時有信……
melodychan2016 發表於 2017-07-04 15:50:35 原文

有無電話可提供??

回應 #49 kitiya2000

2339 6624
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...11
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖