香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 其實依家即係以成交日定收鎖匙日計還樓日期?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...9
支持鍵盤翻頁

回應 #38 ckh3111

講起長康,有時搭車經過,望吓舊居,吉咗一年,最近似再有人住……
分享 分享 讚好人數:0查看名單

無,費時騷擾師傅做嘢。
ckh3111 發表於 2017-07-25 17:36:32 原文

我啱啱上樓參觀  

你應也係勁高層

我啱啱上樓參觀  
你應也係勁高層
melodychan2016 發表於 2017-07-25 20:12:03 原文

又唔收樓又搞搞震。
去咗你自己間屋門口睇未?

回應  ckh3111
講起長康,有時搭車經過,望吓舊居,吉咗一年,最近似再有人住……
melodychan2016 發表於 2017-07-25 17:46:04 原文

一定有人入,咁多人等緊公屋

又唔收樓又搞搞震。
去咗你自己間屋門口睇未?
ckh3111 發表於 2017-07-25 20:47:03 原文

似我家姐粒B,搞搞震,haha

有,門口很靚,我有拍照,家長也讚門口靚;就係只睇我自己嗰層,出行很遠返到屋企,遠過荒島最尾單位,lift口咁大,可以跳舞,走廊勁多燈,啲很快,可以坐12人,正常,向馬路嗰邊靠近才有很微車聲,靜過荒島很多

今星期六,家長也上去睇

似我家姐粒B,搞搞震,haha
有,門口很靚,我有拍照,家長也讚門口靚;就係只睇我自己嗰層...
melodychan2016 發表於 2017-07-25 21:29:15 原文

因為伙數多,所以拉長了走廊,我果度有兩個細單位都收樓了。我入過去最細的單位,比我預期「大」,廁所唔係對住大門,而且係用摺門,唔係木門,慳位,兩個人啱住。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

因為伙數多,所以拉長了走廊,我果度有兩個細單位都收樓了。我入過去最細的單位,比我預期「大」,廁所唔...
ckh3111 發表於 2017-07-25 22:46:47 原文

我嗰邊,唔知有街坊收樓未……

我也想裝吓最細單位……

我頭先參觀咗11號大單位,真係幾細,同德朗公屋差唔多大,個廳肥少少,但唔擺得多傢俬,有少少唔慣

回應 #46 ckh3111

最細單位個大門縮咗入去

走廊最尾水錶房及窗,幾似油塘和諧式公屋設計

我嗰邊,唔知有街坊收樓未……
我也想裝吓最細單位……
我頭先參觀咗11號大單位,真係幾細,同德朗公...
melodychan2016 發表於 2017-07-25 23:04:18 原文

「大」單位都話細,你睇到你自己果間就知

今日家長見到一個街坊,佢都知我地就搬,我家長提及「郊區」交通唔方便,下下駁車,「養老無問題,返工搵食就麻煩」。
佢本身係做酒樓,每日都要朝早三四點去荃灣返工做點心,佢話「郊區」無通宵車去荃灣(N36巴士去荃灣只服務至兩點鐘),超麻煩,佢又嫌搭的士貴,竟然每日花四個字,行落山腳搭石梨貝開出的通宵小巴出荃灣。
佢話佢個女去筲箕灣返工(仲遠過我四個站),日日返來喊晒口話好遠,港鐵又無位坐,全程車都要企。

唉﹗好在走得快﹗我份工起碼唔使返shift,未至於衰到貼地。

回應  ckh3111
最細單位個大門縮咗入去
走廊最尾水錶房及窗,幾似油塘和諧式公屋設計
melodychan2016 發表於 2017-07-25 23:38:05 原文

我而家間公屋都係水錶在走廊最尾,所以自己抄唔到錶。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...9
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖