香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 景泰街坊,想知裝分體散熱位置問題!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

[quote]回應  cherry1120
窗台出面36"高x33"1/2窗台近玻璃位29"1/2高x33"1/2
Hotman80 發表於 2017-08-15 22:33:44 原文[/quot吾該哂你 Hotman ]
分享 分享 讚好人數:0查看名單

[quote]回應  leo999
係1005室,嗰間搭咗棚很耐,圍咗廁所窗……
melodychan2016 發表於 2017-08-15 23:36:40 原文[/、-quote]
之前都有留意這單位, 搭棚做咩呢?

我都係做一台兩機, 分體+細窗口機, 起初都想做架放高啲散熱好啲, 見過有公屋咁裝但真係唔多, 但搵師傅上門...
leo999 發表於 2017-08-15 23:11:23 原文

分體你裝幾匹?
如裝分體兩匹應該放吾到,因仲要放窗口機!

分體你裝幾匹?
如裝分體兩匹應該放吾到,因仲要放窗口機!
cherry1120 發表於 2017-08-16 01:53:19 原文

1.5匹冷暖+3/4匹窗口, 中間仲有間la淨
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #42 cherry1120

我唯一諗到既係廁所地板加去水位, 我之前都想加, 但師傅話咁就加個窿接去沖涼去水做法唔啱, 變相會沖涼水倒灌返入廁所, 要整就要搭棚出去加條喉.

回應 #11 gt1205

[quote]回應  cherry1120
窗台出面36"高x33"1/2窗台近玻璃位29"1/2高x33"1/2
Hotman80 發表於 2017-08-15 22:33:44 原文[/quote吾好意思睇得吾太明冷氣大石屎台個尺寸!

可否比多次高、闊、深系幾多?
thx 本帖最後由 cherry1120 於 2017-08-19 10:13:25 編輯

謝謝

回應  cherry1120
我是咁樣裝的。2017-08-14 23:58:11 編輯
gt1205 發表於 2017-08-14 23:56:30 原文

但我問過師傅話維修會唔包

回應 #49 samhk2016

咁你問吓個師傅除在一拖二機之外點様裝先包保養,裝兩部機唔係左右擺就係上下擺
啦!
水泉澳邨嘅邨民
歡迎參觀我的家 https://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=162953

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖