香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 原身裝修問題!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  haha!?
大家都知道?唔知喎。同邊個新公屋比?比咗幾多間?指教吓吖。講得出要負責任喎。
ic112 發表於 2017-08-29 12:45:45 原文

對,我反而覺得景泰苑內龍ok架
咁嘅價錢我收貨
話晒6折
如果当日定7折
你地咪一样照買
咁咪省下二三十萬啦
用呢二三十萬全屋企理装修仲有找
细個住公屋大
分享 分享 讚好人數:0查看名單

大部份住戶於入伙時已登記成為會員, 分享所見所聞. 為何樓主於8月29號才登記, 並即時批評景泰苑. 如其他會員回覆, 請不要亂講.
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我由收樓個日講到而家了,我真係搵唔到有咩好大問題,幾樣少defects,執漏都有跟進左。唔明白點解keep住間唔中有“街坊” 出黎打幾句投訴,但相又冇張?
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #43 samurai

就算新入來討論,有註明來自景泰苑,我哋才會答佢多啲嘢

有啲名未見過,又無註明來自邊度,嗰啲肯定唔係景泰街坊,唔洗認真答佢哋嘢

回應  samurai
就算新入來討論,有註明來自景泰苑,我哋才會答佢多啲嘢
有啲名未見過,又無註明來自邊度...
melodychan2016 發表於 2017-08-30 22:57:37 原文

冇上黎幾日又見到呢啲咁嘅post,真係睇到翻白眼。不過我地呢啲真街坊講親身經歷冇人信咁,係要講到景泰苑好差危樓啲人先高興.....

回應 #45 samurai

有個抽唔到景泰,變咗要買彩興,我鋪滲水相出來,佢大笑,又問我無搵人驗樓咩,佢很開心咁,問埋啲廢話,我無答佢;咁滲水法,唔打風,驗樓師也驗唔到

有些抽唔到,有些買唔起,唔抵得我哋買到,智障咁入來講埋啲廢話本帖最後由 melodychan2016 於 2017-08-30 23:23:43 編輯

回應  samurai
有個抽唔到景泰,變咗要買彩興,我鋪滲水相出來,佢大笑,又問我無搵人驗樓咩,佢很開心咁...
melodychan2016 發表於 2017-08-30 23:15:58 原文

總之大家快快攪掂d裝修,安安樂樂就好喇~
呢兩日無雨咁你今晚上去有無大範圍咗?

總之大家快快攪掂d裝修,安安樂樂就好喇~
呢兩日無雨咁你今晚上去有無大範圍咗?
九毫子 發表於 2017-08-30 23:22:30 原文

被ic兄啱啱咁講,驚有排搞……

滲水已乾咗很多,但有水漬……

回應  samurai
有個抽唔到景泰,變咗要買彩興,我鋪滲水相出來,佢大笑,又問我無搵人驗樓咩,佢很開心咁...
melodychan2016 發表於 2017-08-30 23:15:58 原文

不幸之中嘅大幸係你遲左收樓,裝修期間打風發現到。要日日迫住佢地幫你快啲整返好外牆,唔好俾佢地拖慢板!!

被ic兄啱啱咁講,驚有排搞……
滲水已乾咗很多,但有水漬……
melodychan2016 發表於 2017-08-30 23:25:55 原文

過兩日又有可能會落雨,所以就算佢真係整外牆都可能要好天攪,都會打亂咗預算。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖