香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » TGC 熱水爐
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

搵左煤氣公司安裝熱水爐TGC ST 13,問左煤氣公司sale話呢款適合景泰, 但最後安裝師父上來度都無度就話呢款s...
Leolai1984 發表於 2017-09-10 22:17:31 原文

今日去煤氣公司門市問佢都系話TGC ST13啱景泰苑裝,吓原來吾啱裝??剛見到有街方又可裝到這款??本帖最後由 cherry1120 於 2017-09-13 01:27:58 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

是 這樣的 供參考
sunnyshiny 發表於 2017-09-11 16:47:45 原文
聽街方講佢師父話吾啱裝這款,但見你又裝到?点解會咁?

回應 #42 cherry1120

景泰呢邊煤氣師傅勁懶,叫佢上來睇吓搬舊爐及報價,佢臨上來話唔上來,求其up個價$1800,又話舊爐用咗9年及買過部新,咪無上來

超簿可以裝,但因為個熱水爐窿位既問題,裝咗無咁靚,所以我最後都係轉返普通款,我覺得厚度相差唔太遠既...影響唔大。

回應 #45 luckyhouse

你最後裝左邊款MODEL? 可否影張相参考下? THANKS!  

抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我估裝到薄機可能因為個爐氣窿係廁所, 個洞大D所以裝到...

我係開放式單位, 個爐氣窿係廚房度 所以好需要薄身機, 可以留D位放廚房用品, 但係我個裝修師傳幫我問過 TGC 後發現 TGC ST 13 放唔入個窿度, 裝唔到.  師傳話TGC薄身機係方式煙囪, 個窿要10吋以上寬才夠位, 佢話TGC 所有薄身機你都唔洗林拉...   所以我宜家考慮是否用氣霸, 師傳話夠位裝, 但我又擔心維修保養問題, 我宜家真係比隻隔音窗同熱水爐煩死...   有冇人唔係裝TGC機??

搵左煤氣公司安裝熱水爐TGC ST 13,問左煤氣公司sale話呢款適合景泰, 但最後安裝師父上來度都無度就話呢款s...
Leolai1984 發表於 2017-09-10 22:17:31 原文

請問你係幾多人單位?
因為見到另一街方佢可以裝到這款,是否大家不同單位呢?

請問你係幾多人單位?
因為見到另一街方佢可以裝到這款,是否大家不同單位呢?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖