香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 離島 » 臥槽~離島這麼多人在排隊?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...10
支持鍵盤翻頁

係咩?我係土生土長香港人都買唔起樓
香港係生金蛋,全部純正人都買曬樓
rainbow` 發表於 2017-12-02 23:10:49 原文
大陸人唔好再落嚟香港爭公屋!隔離屋勁多大陸人5年生3件,拎曬福利又想轉大屋,好憎佢地
分享 分享 讚好人數:0查看名單

呢個gp都好多大陸人响度。。。。真係搞笑,我都要出返個post叫佢地唔好同香港人搶公屋

正常香港人都唔會出post叫人唔好搶
明知攞來醜都要做
jenny389 發表於 2017-12-03 02:40:31 原文
大陸人唔好再落嚟香港爭公屋!隔離屋勁多大陸人5年生3件,拎曬福利又想轉大屋,好憎佢地

zeniacheng 發表於 2017-12-03 08:09:46 原文
''佢地''諗法麻,一時話全靠''佢地''振興呢到,一時又以為呢到有金執

係呀
有咩好過對住個海,又對住個山先,日日晨運跑下步,特別精神
每個星期勁多人入大澳就知啦,...
jenny389 發表於 2017-12-03 02:39:02 原文
點止呀,平日周圍行去,打下牌,搭下船入屯門,搭下車出東涌,唔會悶,寫意到爆

“佢地”真係振慶香港,係好慶個慶,完全無諗過香港會變成咁樣。。。
對佢地嚟講香港係有金執架,大陸一啲福利都無,呢度又唔使審查佢地大陸資產,一落嚟又可扮窮拎綜援,拎得綜援又可能以有租金津貼又可以快啲上公屋,有好多都上曬新樓呀!佢地仲嚟係執到金? 我等6,7年都只有舊樓,唔爆粗都唔得

''佢地''諗法麻,一時話全靠''佢地''振興呢到,一時又以為呢到有金執
rainbow` 發表於 2017-12-03 13:23:10 原文

zeniacheng 發表於 2017-12-03 08:09:46 原文

其實我都買唔到 追樓價好辛苦

呢個gp都好多大陸人响度。。。。真係搞笑,我都要出返個post叫佢地唔好同香港人搶公屋
zeniacheng 發表於 2017-12-03 08:10:59 原文

要啦! 宣傳下香港唔係好多樓比佢地搶

rainbow` 發表於 2017-12-03 13:23:10 原文

我夠想講以前唔係香港人起建大陸學校,捐助物資,上去開廠,點會大陸咁多人讀書,咁多物資呀

之後佢地落到來喊苦喊忽咁,又話點辛苦,又話無樓住,真係好想講無人叫你落來喎!上去大把大屋你地住啦
分享 分享 讚好人數:1查看名單

點止呀,平日周圍行去,打下牌,搭下船入屯門,搭下車出東涌,唔會悶,寫意到爆
rainbow` 發表於 2017-12-03 13:26:22 原文

最正係樓下地下打牌都得,唔駛咁局促

買唔起樓都算,仲要比啲大陸人話我地同佢搶公屋,笑C人

其實我都買唔到 追樓價好辛苦
jenny389 發表於 2017-12-04 01:50:20 原文

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...10
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖