香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 欣田邨 » 街坊實用小物分享:門閘防盜掛傘勾
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...7
支持鍵盤翻頁

唔好掛布呀!我媽咪以前喺元洲村都掛布喺鐵閘,試過比人點火燒着,嚇到以後唔敢喇     
cattycheng 發表於 2018-05-01 06:11:49 原文

其實你道門都係門造,同埋你掛布比人點火唔係應份架
如果有人敢燒我屋企塊布而比我老公捉到
我諗佢下場同塊布差唔多
分享 分享 讚好人數:0查看名單

請問,這些掛勾在那裡買?我都想買幾個。
andyhosk1961 發表於 2018-05-01 08:33:12 原文

唔好喇,廢Q事d台主又話用呢樣唔得用果樣唔掂,呢度好L多台主架
我廢事點錯你啦又
成條村得佢地知點整叫好,人地整乜Q都係廢架

其實賊仔係點樣開鐵閘㗎
可否說清楚一點好多人都想知
你嗰兩個勾仔我求其用把尖嘴鉗都可以整走佢
happy仔 發表於 2018-05-01 09:41:04 原文

比人了走晒D鈎仔
大倫 發表於 2018-05-01 08:39:36 原文

你兩位咁Q醒拎住把大剪同油壓鑽巡村啦,都冇乜野係你地係了唔走爆唔開架喇

回應 #1 smile2207
你個所謂防盜
相片第二張
掛左傘拉左鐵閘
我唔洗用任何工具
一隻手指就了得起佢
除非你個勾係鎖死的
但我睇唔到有
有用的東西分享絕對係好事
沒用的分享就容易俾人懷疑
我們都只是討論一下好與壞
放鬆一點吧
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  smile2207
你個所謂防盜
相片第二張
掛左傘拉左鐵閘
我唔洗用任何工具
一隻手指就了得起佢
除非你個...
happy仔 發表於 2018-05-01 16:16:41 原文

點樣一隻手指了起佢你過黎我屋企了比我兩公婆睇下
佢下勾係彎既,但係上勾比較長,上勾係拉埋閘之後幾乎頂死門與閘既空間
人地既結構就係用上勾防你拉好閘比人了走
咁易了我唔講防盜啦
你以為自己知天下事咩大哥
乜都咁快下判斷
放鬆D丫你本帖最後由 smile2207 於 2018-05-01 16:32:40 編輯

回應  smile2207
你個所謂防盜
相片第二張
掛左傘拉左鐵閘
我唔洗用任何工具
一隻手指就了得起佢
除非你個...
happy仔 發表於 2018-05-01 16:16:41 原文

有冇睇個主題介紹佢幾錢啊?12蚊啊識唔識字啊?
12蚊既防盜納物性價比要唔要有人了你閘門幫你自動接駁報警響防盜先叫有用啊?
12蚊既掛遮勾係比認為有需要取捨去選擇慳位同埋唔想將滴水既遮放入屋而掛出閘既人去用架
你要咁Q有用你拎入屋啦
冇用?你冇用關人Q事咩
其他人有丫嘛
你唔出個平過12蚊有鎖既比人買?你有冇啊?
你冇丫嘛,你冇我地女人仔咪買左分享下囉
你咁醒你發明左啦阿生本帖最後由 smile2207 於 2018-05-01 16:43:44 編輯

回應 #41 smile2207

我只知當時係夜晚嚟,我同亞哥都結婚搬咗喇!到亞爸聞到味時個人都走咗鳥!有報警㗎,但冇用……
擴3轉市3,G1291xxx,12/12/11藍咭,10/12/13審查。6月2日派第一次順安……拒絕!2018年1月8日轉S4,希望派到適合我哋嘅單位!1月10日收信派居泰樓……5月17日終於攞匙收樓  (^ω^)

明白晒
我真係學到好多野呀
謝謝你寶貴的分享

擴2人,  1338xxx-
20/12/2018   S1
22/2/2019    S4
23/2/2019 派滿東低層接受

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖