香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 白田邨 » 蘇屋二期各座將陸續10月前完工, 房處何時為白田安排掉遷??
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...7
支持鍵盤翻頁

回應 #40 ckw1213
我唔係擔心無樓, 如果全部比我地揀就緊係正啦, 但佢預留果D係咩單位都無人知, 而且我係想知佢攪緊乜, 仲唔開始掉遷申請, 上黎開PO都係想 白田議員見到 會主動追問下, 係人手問題, 定什麼問題, 有個新款少少既解釋都好呀!  雖然都知佢地未必好似其他議員咁會上黎睇
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #41 StarWarHim
Email send cy 條link 比佢地睇
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  ckw1213
我唔係擔心無樓, 如果全部比我地揀就緊係正啦, 但佢預留果D係咩單位都無人知, 而且我係想知...
StarWarHim 發表於 2018-09-19 15:10:07 原文
實會留最好比你哋, 因為你哋會嘈佢哋, 投訴等等, 我哋輪候册冇得揀, 俾豬骨我哋, 一係要, 一係拒絕, 一句電腦抽籤已經冇得投訴啦!
G1314xxx 擴2,  2017/9月轉市2,
2018/3/8 轉s1
2018/5/11收審查信(21/5見主任)
2018/8/10轉s2, (8/11收合格信),
今期特快P018xx
22/9轉S3 27/9轉s4。

回應 #43 ckw1213
希望大家有心水樓 有個新環境, 盡快安安定定生活! 睇唔睇到呀, 白田議員   

回應  ckw1213
希望大家有心水樓 有個新環境, 盡快安安定定生活! 睇唔睇到呀, 白田議員   
StarWarHim 發表於 2018-09-19 15:44:22 原文
大家咁話!
G1314xxx 擴2,  2017/9月轉市2,
2018/3/8 轉s1
2018/5/11收審查信(21/5見主任)
2018/8/10轉s2, (8/11收合格信),
今期特快P018xx
22/9轉S3 27/9轉s4。

市3今天停了,头疼

市3今天停了,头疼
Kikitung 發表於 2018-09-19 16:30:29 原文

市4都停左

回應 #34 StarWarHim

吳美同甄啟榮梗係冇咁著緊調遷戶啦,做得好,調遷咗,選舉票源又流失咗,我諗佢有時間情願理原區安置果批街坊~我同你嘅心態一樣,都唔知佢哋等乜?大佬呀,如果知要搬,緊係想農歷新年前搞好哂啦,一搬屋好多嘢要安排,而且我真係想快d搬㗎,因為我d小朋友響蘇屋附近返學,如果早早調遷,我每日可以慳返好多時間,唔使咁頻撲~唉,我日日都經過蘇屋,有種望穿秋水嘅心情

回應 #49 yabma
我仔女反而係石硤尾返學, 但都想盡快搬, 佢地有間房, 好D環境讀書

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖