香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 蘇屋邨 » 請問經濟有困難既人有冇得申請裝修津貼?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...20
支持鍵盤翻頁

回應 #40 lamkw126
傷殘咪有咯,甘政府唔包既實有原因既
2013年3月
拒絕滿東8/8s2
分享 分享 讚好人數:0查看名單

石屎地也可以做到高格調,簡單就是美

提到呢個莫名其妙大口徒島。
令全香港收納入庫房的存儲將近乎0負怎不心痛?而且要十五年後才有公屋。
這那...
好運到來 發表於 2018-10-13 11:15:09 原文
還有知道這是一個孤立海外的一個十幾年工程,會遇到過多少個越來越多的超級風球。起好吹壞吹壞再起這些工程費用有計算在內嗎。
蒙查查首派石竹樓中底層
分享 分享 讚好人數:1查看名單

你有個兒子一年看十幾廿次專科醫生,半夜兩次起身幫打針的嗎。還要時不時要去照什麼心電圖,電腦素描,骨科...
lamkw126 發表於 2018-10-13 11:27:29 原文
依家佢係問點攞裝修津貼, 你講呢番說話係咪有啲答非所問, 突然間又轉咗去講同呢啲無關嘅話題?本帖最後由 包仔 於 2018-10-13 11:54:17 編輯
安居駿洋,加油...

你有個兒子一年看十幾廿次專科醫生,半夜兩次起身幫打針的嗎。還要時不時要去照什麼心電圖,電腦素描,骨科...
lamkw126 發表於 2018-10-13 11:27:29 原文
到你冚家都有呢啲問題嗰陣,有好多人會幫你,你放心。
安居駿洋,加油...

你喱D咁冇品連人哋屋企人都講嘅人,我都吾需要再友善對你。係你撩起我先,咁就順便幫我問候埋你屋企人同你呀吾該
安居駿洋,加油...

你喱D咁冇品連人哋屋企人都講嘅人,我都吾需要再友善對你。係你撩起我先,咁就順便幫我問候埋你屋企人同你...
包仔 發表於 2018-10-13 12:08:38 原文
呵呵,謝謝,看了上文有人說品~~不想罵戰,是我不該,該死。好了到這完了。再見。
蒙查查首派石竹樓中底層

回應 #1 yukielam522
你有無家庭社工跟開?同佢地傾下試下。
蘇屋邨

回應 #30 包仔
正常人都唔會去申請綜援,除非特殊情况,佢係單親唔容易,我哋包容嚇,但係好吃懶做嘅人去攞綜援,咁就可齒
G1305…擴4。2012-6蓝卡
第一次派滿東邨、
第二次派長青邨,
第三次派駿洋邨低層,接受。

我都係單親,自己湊住兩個女,前夫冇一分錢比我,我地都係攞緊綜援,之前問過社署個姑娘,距叫我攞返自己住緊的基本傢俬過去,住住先,好過住係依家的劏房,等以後有錢先慢慢添置其它家具!個姑娘話佢自己間屋都係咁,住咗10年先有錢裝修
G1278市三..6月頭第一次派安泰,拒絕..8月頭派骨,翠屏南拒絕,信上寫明拒絕不計第二次..9月1號再收信派蘇2杜鵑樓低層,9月6號簽預派同意書..
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...20
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖