香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 中第6個號碼
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

應該有機會呀,252個清拆屋當中可能有好多都會揀2018居屋,而且下期居屋申請只係5月,清拆屋有絕對優先權...
SKWCK84 發表於 2019-02-28 01:53:45 原文
下期仲有清拆戶?  
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你八粒一定冇機

应该有机

下期仲有清拆戶?  
siupy 發表於 2019-03-06 21:43:36 原文
為何沒有?

為何沒有?
SKWCK84 發表於 2019-03-13 03:05:33 原文
我成日以為清拆戶係一至兩次機會優先
唔要就等新公屋
原來唔係咁

我成日以為清拆戶係一至兩次機會優先
唔要就等新公屋
原來唔係咁
siupy 發表於 2019-03-13 21:09:48 原文
師兄住德朗邨都幾正呀

師兄住德朗邨都幾正呀
SKWCK84 發表於 2019-03-13 22:25:05 原文
其實都係
不過人望高處
如果抽得到又計過數供得起
都想換大啲兼係自己樓
但無乜抽獎命  

其實都係
不過人望高處
如果抽得到又計過數供得起
都想換大啲兼係自己樓
但無乜抽獎命  
siupy 發表於 2019-03-14 00:42:17 原文
本身住緊幾人單位?有幾多人住?唔緊要呀,我都係住你附近,由居屋2017我已經開始抽,計埋綠置居第一期,同居屋2018,我要第四次既綠置居第二前先叫做中
所以有公屋住住先keep住每期抽就岩,但心態唔好諗住邊個一定必中,只要同而家住既地方相比唔太差都要左先,將來既野話唔埋,可能有機會再買私樓呢

本身住緊幾人單位?有幾多人住?唔緊要呀,我都係住你附近,由居屋2017我已經開始抽,計埋綠置居第一期,...
SKWCK84 發表於 2019-03-14 00:50:15 原文
2-3人單位住2人
又無話夠唔夠住
不過住大啲係人都想
你今期綠置中第2?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖