香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 滿東邨 » 首派
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...7
支持鍵盤翻頁

我第一次都係派滿東一樓 好無奈 最後拒絕左 但你要考慮清楚 我一月拒絕完到而家仲未派第二次 應該滿東冇我...
天水圍的雞脾 發表於 2019-04-12 23:19:14 原文
你吾滿意滿東定係吾滿意派一樓阿?我地個號碼兩頭吾到岸
5/2013 藍咭
G1328xxx 擴4
1/2019 s1
20/2 見主任
28/3審查合格
8/4首派滿東
分享 分享 讚好人數:0查看名單

攞鑰當天可以看看間屋,才決定是否接受。 若即時決定唔到,可以延長決定,但幾耐要同職員確認 (有版友說一...
KelvinHung75 發表於 2019-04-12 22:22:37 原文
謝謝提醒。請問攞匙個日即係信上個日期嗎?填入息資產都係報個日既數嗎?謝謝
5/2013 藍咭
G1328xxx 擴4
1/2019 s1
20/2 見主任
28/3審查合格
8/4首派滿東

係咪17?
Ctben 發表於 2019-04-12 22:32:21 原文
咩17??
5/2013 藍咭
G1328xxx 擴4
1/2019 s1
20/2 見主任
28/3審查合格
8/4首派滿東

滿東環境真係好舒服!周圍有山又有海.你可以自己試下假期去睇下先!但真係要睇下返工係邊區同車程!
G1329擴4

滿東環境真係好舒服!周圍有山又有海.你可以自己試下假期去睇下先!但真係要睇下返工係邊區同車程!
;0...
candyhau 發表於 2019-04-13 02:20:08 原文
好的~我想問資產係計咩日子架?因為詳細審查個陣係有個日期俾你睇計邊日既資產但呢份冇列明日期。。
5/2013 藍咭
G1328xxx 擴4
1/2019 s1
20/2 見主任
28/3審查合格
8/4首派滿東

回應 #37 Chole9618

先同家人一齊去睇下,環境很好的,本來我打開信一睇,"東涌"也打算不要,博下可吾可以派碩門,但和家人一起去看看,環境的確一流,有山有水,空氣又好(私樓都吾一定有咁好環境)。先去看看再決定無壞,你問得要吾要好,即係地點對你嚟講無乜問題。你的號碼碩門尾貨肯定無望的了,火炭都未必有著落。我個人覺得其實火炭駿洋環境還無東涌滿東好呢,不過每個人都有現實問題,如返工交通、父母親友跟自己住的地區吾方便、小朋友不希望轉校等等原因,影響自己選擇,但最緊要合自己心水,自己鍾意就可以克服各樣問題。都係個句四至五人新樓單位本來就起得小,仲要跟擠迫調遷、二人三人特殊原因分派四至五人單位等輪同一條隊,所以我才説多人爭。二至三人條隊輪候約四至五年,但四至五人輪候起碼七至八年以上,每個區都是這樣。
公屋編號: G-1292XXX  (擴市四人)
2018年11月第一次派滿東,感恩!
分享 分享 讚好人數:5查看名單

本留言最後由 wtk7213 於 2019-04-13 05:27:57 編輯

其實只要唔系地下的啦,都沒咩所謂的啦。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖