香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 麗翠苑(綠置居) » 今日戰果
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...7
支持鍵盤翻頁

Thanks!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #40 seesee1010

應該可以延期揀樓,但你就可能冇咗GE配額,可問吓綠置居辦事處啲人

回應  seesee1010

首先今期綠置居唔只剩番七百幾個單位,其次?家係買樓唔係買菜,叫得申請人出現當然有...
pkp 發表於 2019-04-16 00:03:19 原文
仲有幾多單位剩?如果4月18日9時揀樓,綠表長者揀高層一房機會大嗎?

回應 #33 seesee1010

睇#379 同#380 post
http://cyclub.happyhongkong.com/forumdisplay.php?fid=302&page=2

#380 你可以睇到剩返邊啲2房單位 (依家得返942房單位// 一目了然)
#379 你可以睇到預測 ... 今日都預賣50-70 個2房的了。

1. 所以你要考慮得1房無2房你要唔要?
2. 因為只剩158個長者位... 尋日尾no 係771, 咁你計返自己no. 排位值唔值改機票返嚟。因為750個長者位揀晒, 無得揀要走的, 所以18號揀長者名額係要做好心理備準先, 如果唔係果刻實灰爆。本留言最後由 莉莉豬88 於 2019-04-16 07:15:50 編輯

睇#379 同#380 post
http://cyclub.happyhongkong.com/forumdisplay.php?fid=302&page...
莉莉豬88 發表於 2019-04-16 07:11:22 原文
好詳細,唔該哂,我target係兩房,唔好意思,睇唔個post #379同#380個post? 感激回答

回應 #45 seesee1010

http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=234858&page=38  
你試下呢條.... 因為之前用手機copy link ... edit 咗幾次都出唔到.

你試下呢條.... 因為之前用手機copy link ... edit 咗幾次都出唔到.
莉莉豬88 發表於 2019-04-16 07:50:56 原文
好,我個號碼係GE001149GM002259
即係仲有幾多?thx

回應 #47 seesee1010

1149-771=378 (你前面有378人) .... 378-158=220 (至少有220人放棄你才有機會揀樓)
我係GM1083 ... 其實我果日都預咗無先...同定亞媽講... 但我家人數不多, 所以 1房都OK... 所以我都會去... 希望有運有機會揀到

回應 #47 seesee1010

當無乜兩房就會好多家有長者GE放棄,昨天15/4 我記得有35%放棄,是咁多日賣樓最多人放棄的一天,我估計只餘下5樓以下兩房後放棄人數會大增,所以機會是有的

好有用。唔該

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖