香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 啟朗苑 » 大家幾時搬入呢個新既安樂窩?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...7
支持鍵盤翻頁

鑽牆,發大声,泥水静静地進行
wtk7213 發表於 2019-05-16 11:39:56 原文
收到, 謝謝  
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #36 dec16mama

Thx?

回應 #39 dec16mama

多謝你,請問你搵左人裝修未,甘樣整會很貴嗎

回應 #39 dec16mama

比例未必好準, 可以參考下D 擺位
dec16mama 發表於 2019-05-16 11:38:14 原文
鄰居你好,想問下廁所門口預留左幾多cm比人行入去?  

回應  dec16mama

多謝你,請問你搵左人裝修未,甘樣整會很貴嗎
Bella0626 發表於 2019-05-16 22:33:56 原文
我搵左人裝修喇, 因為係熟人幫我, 所以應該唔會好貴, 預算20萬樓下

鄰居你好,想問下廁所門口預留左幾多cm比人行入去?  
太宰冶 發表於 2019-05-16 23:55:28 原文
你意思係咪企缸同洗衣機之間?
果條隙大約有20吋左右, 我諗整唔到浴屏, 整左驚行唔到去入, 用浴簾算

回應 #46 dec16mama

20萬連唔連傢俬㗎?

回應 #47 dec16mama

我都唔打算整浴屏,浴屏係好睇D,但長遠計落維修同維護都係另一個問題,倒不如浴簾來得仲簡簡單單,又方便清潔。  
不過將洗衣機放入廁所,都擔心搞到條路太窄,老人家行起上黎唔方便。

回應  dec16mama

我都唔打算整浴屏,浴屏係好睇D,但長遠計落維修同維護都係另一個問題,倒不如浴簾來得...
太宰冶 發表於 2019-05-18 00:43:56 原文
真係窄左d 出入要小心

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖