香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 請記住不要去投票(5月25日)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...8
支持鍵盤翻頁

乜野制衡,俾你立法啊?不如法團做乜都一人一票啊,夠灑制衡未? 不過一定一事無成,全港咁多法團係唔係個個都失衡?

乜都要管理費平,但搞到成個景泰仲差過公屋,到時保養又唔好,賣價又差,唔知有乜好處
分享 分享 讚好人數:0查看名單

乜野制衡,俾你立法啊?不如法團做乜都一人一票啊,夠灑制衡未? 不過一定一事無成,全港咁多法團係唔係個個...
cmkam 發表於 2019-05-19 15:41:08 原文
好多街坊都唔想搞咁多嘢,安安落落住就算。我鍾意自己屋企裝到靚靚,就係我的事,但若提升外圍設施就要大家夾錢,仲有法團從中抽水,無人會肯。
打倒吸血業主立案法團
我很掛住女神,希望見到她仆街
分享 分享 讚好人數:2查看名單

乜野制衡,俾你立法啊?不如法團做乜都一人一票啊,夠灑制衡未? 不過一定一事無成,全港咁多法團係唔係個個...
cmkam 發表於 2019-05-19 15:41:08 原文
你請會計公司check佢條數呀???結果中間又有.......仲貴過原本
羊毛出自羊身上..............你不如買豪宅啦 雖然我都唔鍾意間管理公司, 但係都經過選舉的.
加上現在沒有其他候選人.
如果成立法團, 得主席一個人 .本留言最後由 keroro12 於 2019-05-19 16:42:05 編輯

之前有其他候選講過,候選主席同司厙排斥其他候選人自組黨派,令到我哋更加懷疑佢成立法團的目的。
愛景泰 發表於 2019-05-19 14:14:23 原文
佢地仲要無所不用其極企圖成立法團,皇帝唔急太監急,傻都知佢地的目的啦﹗ 佢地聲稱要監管管理公司,但剛剛已延長管理公司兩年合約,有法團兩年內都唔使聽佢地講,咁點監管法?
佢地又聲稱要防止法團有政黨操控,呢個仲搞笑,區議員只來過法團會議一次,泛民政黨更加無踏足新蒲崗,佢地一係疑神疑鬼,一係轉移視線。
打倒吸血業主立案法團
分享 分享 讚好人數:1查看名單

一年搞幾次,擾民!!!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

采頤有12座樓,區議員要搵食,係都喺采頤搵食先啦,佢無,景泰一支樓,有幾多戶呀,佢哋仲驚區議員入侵景泰法團,勁搞笑,係咪胡思亂想多咗呢,景泰有幾多區議員粉絲又知唔知呢,佢哋越憎區議員,每月一次法團選舉,根本唔會成團,只會越來越少住戶出席,咪自欺欺人,面對現實吧,還是佢哋想操控景泰呢本留言最後由 山竹 於 2019-05-19 22:14:52 編輯
打倒吸血業主立案法團

回應 #45 Mcdulldull

諗計叫唔好再搞呢啲無米粥
打倒吸血業主立案法團

據稱,原來佢哋密謀老人家又買晒大房,業權份數最大,老人家又容易中計,希望全部大房老人家出席已足夠

一房至細房業權份數太細,睇唔上眼,即係可以投反對票本留言最後由 山竹 於 2019-05-21 11:26:46 編輯
打倒吸血業主立案法團

據稱,原來佢哋密謀老人家又買晒大房,業權份數最大,老人家又容易中計,希望全部大房老人家出席已足夠
...
山竹 發表於 2019-05-21 11:19:15 原文
所以叫你哋捉啲老人家去開枱囉 .所以網上係冇用嘅
投其所好, 麻雀最好 本留言最後由 keroro12 於 2019-05-21 11:55:40 編輯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

加上好似係師奶多, 所以要做母親節囉.
母親節月 晚飯雀局, 極上開心.

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...8
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖