香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界5人 » 如果獲派一樓, 大家有什麼意見?會要嗎?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

恩恩~~無商場既~~~但地下有幼稚園,星期一會去睇下~~
emma502 發表於 2019-09-18 13:32:07 原文
師姐:請問是否派福樂樓?依你所說樓下是幼稚園,應該是這座,外表ok算是幾乾淨!
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #16 emma502

如果單位係心水地區,而尺寸也大,可以考慮-下
分享 分享 讚好人數:1查看名單

啱心水梗係要啦,我都住緊一樓,係多蚊啲裝返個蚊網冇事,仲唔使等lift
市3  13224XX 13年1月藍卡
S2:03/05/2019 >S3:30/07 >S4:05/08 >首派:樂華北 >親拒:13/08 >網示拒字:14/08
S2:23/08/2019 >S3:27/08 >S4:29/08 >二派:順利邨 >電拒:06/09 >網示拒字:10/09 >12/09轉入新界
S2:16/09/2019 >01/10轉回市區 >S3:08/10 >S4:09/10 >終極:秀茂坪南村
特快:9xx 10/10揀樓
分享 分享 讚好人數:1查看名單

師姐:請問是否派福樂樓?依你所說樓下是幼稚園,應該是這座,外表ok算是幾乾淨!
飛faiyu772 發表於 2019-09-19 02:13:00 原文
唔係,我派福泰樓哦,你住附近?本留言最後由 emma502 於 2019-09-19 07:49:46 編輯
新界5人 G12853xx-12857xx 天倫樂
11.28見主任、1.友愛(拒絕)、2.華彩樓(不計一次)、
8.31轉翻S2、9.10轉S3、9.13轉S4。。9.17派嘉福低層(接受)

唔係,我派福泰樓哦,你住附近?
emma502 發表於 2019-09-19 07:46:55 原文
師姐:我唔係住嗰邊, 利用 Google earth 輸入嘉福邨便可搜尋到。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

我都係住一樓, 啲清潔阿姐隔2,3日就會去露台清潔一次好乾淨
G12829 市3
08/11藍卡 11/16派安達邨

派嘉福邨真心唔錯,好似仲可以買。
G1342xxx 新2
10月審查
11月合格
12月首派暉明

新5 G1297

4/2012單人籃咭,8/2015轉擴3人等同1344xxx-1346xxx2:2014,
8/2018轉擴4,3/2019轉擴5,26/04/2019S1,07/07/2019有期見主任,改期07/08/2019見主任,08/08/2019後補文件,19/09/2019S2.10/10/2020S3.,17/10/2020S4

回應 #25 楊yong

請問你單位有幾大?
新四 G12948xx
2019.10 第一派大興#拒絕
2019.12 第二次派友愛低層考慮中

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖