香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 麗翠苑(綠置居) » 還原公屋,按金問題
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...8
支持鍵盤翻頁

廚房門可以至區內垃圾站清潔姐姐頭目。預約購買。約300元。約好時間他們會送上門再付費。只要放一旁不用安...
fochan 發表於 2019-10-30 22:28:02 原文
唔知會唔會有坐廁同洗面盤呢
與家人一起就是最幸福的時光♡
分享 分享 讚好人數:0查看名單

水電煤你cut埋未?定打左電話通知幾時停?我咩都未搞,除左攞左匙,住戶証,全部都未搞?
kent1989 發表於 2019-10-30 22:06:04 原文
港燈可以上網填資料寫定幾時cuT
水同煤氣就未睇點cut

新屋淨係水出左房主係水登記人
煤氣我自己買爐搵人裝好哂 之後先落樓下搵裝錶
電就好似要行到去公屋個邊個度申請

回應 #7 GermanC

一萬蚊內唔駛煩。?

我三樣嘢共要$16000,一個窗還完$10000蚊?一廚房門?及三套百葉玻璃?本留言最後由 Eva840 於 2019-10-31 03:40:29 編輯

我三樣嘢共要$16000,一個窗還完$10000蚊?一廚房門?及三套百葉玻璃?
Eva840 發表於 2019-10-31 03:37:36 原文
貴得離譜..

舊個兩道門都係屋內嗎?
菲兒 發表於 2019-10-31 00:15:10 原文
冇,一早送左去垃圾房啦=0=""所以覺我奇=0=唔收我2門錢

冇,一早送左去垃圾房啦=0=""所以覺我奇=0=唔收我2門錢
lung030wong 發表於 2019-10-31 07:43:24 原文
咁都好 唔洗煩咁多

嘩,按金,,,N年前都冇見到張野
10/2012        擴5   G1316     
27/12/18      滿東高層【拒絕】         
11/1/19        更改為新博火炭        
29/1/19        收信暫緩
4/11/19        網上轉回擴市
6/11/19        轉回擴市,顯示“尚未審查階段,S0”

嘩,按金,,,N年前都冇見到張野
orange橙66418 發表於 2019-10-31 08:01:28 原文
有師姐話可以搵辦事處個當值人員去宣誓
就當係補領返張按金收據
可以做返退按金 因為辦事處一定有按金收據個底單

不過我都諗我地已經咁多年
我地都冇左張收據 會唔會運輸處個file都冇左?

有師姐話可以搵辦事處個當值人員去宣誓
就當係補領返張按金收據
可以做返退按金 因為辦事處一定有按金收據...
菲兒 發表於 2019-10-31 08:12:21 原文
咪就係度,都住咗成30幾年了
10/2012        擴5   G1316     
27/12/18      滿東高層【拒絕】         
11/1/19        更改為新博火炭        
29/1/19        收信暫緩
4/11/19        網上轉回擴市
6/11/19        轉回擴市,顯示“尚未審查階段,S0”

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...8
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖