香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 麗翠苑(綠置居) » 尋晚東張西望講果單野, 其實間屋業主名是誰?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

所有承諾,兩姐弟要黑紙白字寫得清清楚楚,以後少啲冇謂爭產權,爭居住權的爭拗,息事寧人吧!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

一家唔知一家事 不作評論
武德訓 Zz...

當然唔係本人啦,只係c9一名,花生友,當然細佬都有問題,但我睇完覺得細佬講比200萬個家姐買佢個單位名,...
elkie 發表於 2020-06-24 21:30:18 原文
講嚟講去就係本來關係已經差,如果係好,唔洗講咩供唔供養一世,
兄弟姊妹關係應該係要仲好過對父母,冇乜嘢唔講得,佢地竟然連傾都唔想,
另外個妹咪就係要細佬家姐自己拆掂佢,
如果唔係家姐就煩我,咁佢梗係要講到細佬有咁無良得咁無良,
細佬嘅諗法係,如果你有俾錢,佢就冇辦法唔俾你住,
不過佢首選只有兩個解決方案,
1)俾少少錢你,你走
2)你俾翻晒所有錢我,我成間俾你
細佬唔想同家姐住,已經擺到明關係差
但係差到要搵電視台數你同訴諸法律,真係痴孖筋。

講嚟講去就係本來關係已經差,如果係好,唔洗講咩供唔供養一世,
兄弟姊妹關係應該係要仲好過對父母,冇乜...
oginome 發表於 2020-06-25 10:23:20 原文
佢家姐還要講到自己50幾歲無做野咁耐,邊有錢?來博人同情,但其實屋企人每月比佢15000來生活,乜費都唔駛佢出,佢不知過得幾好,唔駛養小朋友,唔駛供樓,一味靠屋企人,估計佢私已錢唔少

佢過到入息審查,都未必過到資產審查,佢自己其實都心中有條數先同意同細佬一齊買樓,攪到咁大場龍鳳,唔排除佢想社工幫佢申請公屋

昨日果集講到妹妹都唔知細佬咁多年都有比錢家姐,證明個家姐用同樣方法同兄弟姐妹拎錢駛,4個都少溝通諗住家姐50幾歲人冇工做好窮,每個兄弟姐妹都比佢錢駛,但其實最無負擔就係家姐本留言最後由 elkie 於 2020-06-25 10:49:58 編輯
藍卡申請日期:2010年10月(單人)
2015年6月加名變家庭相等於
特快2018 no.57xx 2019 no.26xx 2020 no.9xx
G13367~G1338 2013年10月擴3轉擴4
S1 29-1-2019 23-4-2019 主任 好順利
      30-11-2020重審再次見主任
S2 7-5-2019  9-12-2020
S3 22-12-2020
S4 23-12-2020

終於畢業
分享 分享 讚好人數:3查看名單

所有承諾,兩姐弟要黑紙白字寫得清清楚楚,以後少啲冇謂爭產權,爭居住權的爭拗,息事寧人吧!
rickyloh 發表於 2020-06-25 09:56:26 原文
最慘係住佢隔離既鄰居
特快2018 no.57xx 2019 no.26xx 2020 no.9xx

終於畢業

昨晚一開電視只見到間屋七角咁亂,廳開了張麻雀枱……最後好似係細佬比120萬家姐了事! 本留言最後由 fionwong2707 於 2020-06-25 13:39:37 編輯

話120萬叫家姐除名!

話120萬叫家姐除名!
ANA 發表於 2020-06-25 13:47:28 原文
其實細佬如果唔係孝順都唔會聽阿媽話養左家姐10年,無私咁負出還要比人罵,我係cy咁耐睇過好多哩類,見到個女人7情上面,就知佢影后上身。

通常衰人係會衰到盡,點會自動提出比錢家姐200萬(第一集),佢買單位都係想節省哩個價,同埋開門都無講粗口,只係直接報警處理,如果身有屎應該直接關門或者粗口問候,所以我先估有其他故仔做結尾

Pls:供養父母係責任,但唔代表要養家姐一世,跟本個家姐係無底深潭,有手有腳40歲就唔做野,就係因為阿媽一句,靠細佬養

終於畢業
分享 分享 讚好人數:3查看名單

回應 #28 elkie

市4  1276
分享 分享 讚好人數:2查看名單

?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖