香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 富山邨 » 今日安好冷氣機
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...8
支持鍵盤翻頁

冇保養,不過冷氣機有冇保養都係咁。
初初 發表於 2020-07-04 04:06:41 原文

講得岩,有無保養都吾係問題
屋企住咁多年,壞左多數換過部多啦
有幾何要保養
2020/5 派富山富暉樓 安居樂業
分享 分享 讚好人數:0查看名單

首先恭喜樓主有個咁靚嘅景 另外想請問分體嗰兩條喉可唔可以要求師傅要有膠殼包住好似好睇啲
mossmon 發表於 2020-07-04 06:55:16 原文
諗過包,但又吾係太好睇
咁樣睇落都可以接受,
遲下有埋個櫃就吾多覺
分享 分享 讚好人數:1查看名單

分體同窗口機應該左右掉轉, 條喉擺係機頂.
咁分體唔洗反轉裝, 最重要係依家分體出風位有條石駁擋風!
王偉 發表於 2020-07-04 09:08:31 原文
好提意,不過當時都係交比師傅安排
畢竟我咩都吾識
佢地做開又專業

咁樣裝冷氣快是否已經失去原廠保養
angys1972 發表於 2020-07-04 10:09:34 原文
咁樣無過問,對我黎講問題不大

回應  angys1972

應該係……咁裝真係好迫
saku 發表於 2020-07-04 12:08:34 原文
睇落係,但就咁望上去又吾太覺
不過都無法, 2部機得呢方法好睇D

條喉加個膠蓋好睇啲
z小龍 發表於 2020-07-04 16:59:16 原文
遲下有個櫃,會好睇好多

C兄邊度買家俬做櫃啊?
Bizhen 發表於 2020-07-04 17:00:27 原文
全屋都係劃位訂造, 都係搵自己人整

回應  LOVE3282019

你幾人單位?如係3-4人單位, 長房可以裝分體式嗎?
mc5678 發表於 2020-07-04 18:28:58 原文
我係2-3人

好迫
Arda 發表於 2020-07-04 19:20:43 原文
就咁睇又吾算太迫

又係小涼
。傻的。 發表於 2020-07-04 21:03:28 原文
係呀.一直用開,覺得吾錯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...8
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖