香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界3人 » 你的公屋申請目前在調查階段
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...7
支持鍵盤翻頁

之前有個討友都話左新4有個都快審查
我係fb問多兩問 佢先知房署更新左佢號碼
同個段時間號碼係相應,唔會...
miss1314ps 發表於 2021-02-06 23:50:50 原文
唔係好明,更新號碼即係變左第二個號碼??
你電子登入係咪睇到3人?
但好奇怪喎,中間仲有好多其他no都未審,記得呢度有1336/7都未審,應該唔關你減人數事 因為唔只你一個未審 仲有其他人
不過話時話,遲d審可以拖到皇后山開派 本留言最後由 running 於 2021-02-07 00:25:03 編輯
新4
11/21收信皇后山邨
分享 分享 讚好人數:0查看名單

恭喜
分享 分享 讚好人數:1查看名單

但好奇怪喎,中間仲有好多其他no都未...
running 發表於 2021-02-07 00:22:19 原文
早審遲審,都係皇后山機會大D
新3,G1364xxx-1366xxx
2021年2月1日轉S1
面晤日期及時間 : 2021年07月14日
8月6日S2
12月10日S4
12月14日收信,皇順高層

但好奇怪喎,中間仲有好多其他no都未...
running 發表於 2021-02-07 00:22:19 原文
之前有網友話新4 ,派到 1342
但原來佢由單人變家庭(轉左號碼變1342)
但之後佢再次加名(號碼又變左使130x)
係佢自己唔太知道⋯

所以1344新3個個咁早審⋯
又或者係有乜特別情況又或者
佢自己轉左號碼又唔知掛

點都做⋯我聽日有時間都會去問下發生乜事
正於有網友話我唔等得係度嘈
問題係唔係唔等得 係1337都未審 1341又未審
1344-1346見埋進任仲大機會s2

房署咁做野真係打風咁黎,不知所謂
G1344(新3), 20-9/30.( S1) ,21-3/10 (收信),3/18.(見主任),3/31(S2),8/27(S4),
8/28(蝴蝶蝶翎) ,8/30 拒絕,9/4 網上轉拒絕, 9/10.S2 10/21.S4 ~ 10/26 收信 . 11/3 簽意向. 正式畢業10/26 皇頤低層
1335-1338 (房協4XX百呎-- 朋友).. 13478(新4---朋友) 皇順高層..

早審遲審,都係皇后山機會大D
ngshingchun 發表於 2021-02-07 20:26:29 原文
皇后山中的話就好 我望左好耐
G1344(新3), 20-9/30.( S1) ,21-3/10 (收信),3/18.(見主任),3/31(S2),8/27(S4),
8/28(蝴蝶蝶翎) ,8/30 拒絕,9/4 網上轉拒絕, 9/10.S2 10/21.S4 ~ 10/26 收信 . 11/3 簽意向. 正式畢業10/26 皇頤低層
1335-1338 (房協4XX百呎-- 朋友).. 13478(新4---朋友) 皇順高層..

但之後佢再次加名(號碼又變左使1...
miss1314ps 發表於 2021-02-07 22:24:57 原文
我明白呀,聽日打去問下咩事,順便問下而家審到咩號碼,仲有幾耐到 最緊要有個交代
新4
11/21收信皇后山邨

但之後佢再次加名(號碼又變左使1...
miss1314ps 發表於 2021-02-07 22:24:57 原文
哦,原來係咁,姐係連電子公屋都冇顯示更新到的號碼?
8月6日S2
12月10日S4

哦,原來係咁,姐係連電子公屋都冇顯示更新到的號碼?
ngshingchun 發表於 2021-02-09 16:44:45 原文
係呀 佢係自己拎返封信先知

今日打去只係話收到我既投訴同通知
有答覆先再打黎

唉 真係廢。

係呀 佢係自己拎返封信先知
今日打去只係話收到我既投訴同通知
有答覆先再打黎
唉 真係廢。
miss1314ps 發表於 2021-02-10 00:20:58 原文
冇辦法啦,疫情加上過年,手腳係會再慢D?
8月6日S2
12月10日S4

希望3至5個月有信,審查希望唔洗太耐
wing0 發表於 2021-02-06 14:26:05 原文
我都希望係咁
7.2014新2-G1354***>>>8.2019轉新3>>>2.2021轉S1>>>12.5.2021收審查信推咗>>>16.6.2021再收審查信>>>25.6.2021補文件>>>3.7.2021收合格審查信>>>28.10.2021轉S4>>>8.11.2021轉回S2>>>31.3.2022成功回巢>>>18.5.2022轉S4 >>>20.5.2022收信皇后>>>26.5.2022拒絕>>>7.6.2022顯示拒絕>>>16.6.2022轉S2>>>23.6.2022收拒信>>>29.6.2022轉S4>>>

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖